top of page
Danzainfiera-2018-Iana-Salenko.jpg.webp

GRAN GALA - SKABT AF MØN

22. Juli | Kl. 19.30

Møn Sommerkoncert arbejder for at være en festival der bådeligeværdigt præsenterer den eksisterende musik og samtidigt er med til at bane vejen for nye værker.

I år er det en stor ære og glæde at kunne være bag skabelsen af 2 nye Pas de deux’er, skabt af Kammertänzer Marian Walter fra Staatsballett Berlin og dernæst den kannadiske koreograf Eric Gauthier.

Aftenens premierer præsenteres ved siden af uddrag fra ballet og kammermusiklitteraturen.

 

Program

 

Dmitrij Sjostakovitj (1906-1975)

Klavertrio nr. 1, c-mol, opus 8

Andante - Allegro

 

Franz Schubert (1797-1828)

An die Musik, opus 88:4

 

"Les Adieux" (2023)

Koreografi: Eric Gauthier

Musik: Metallica: "Nothing else matters"

arr. for strygekvartet og guitar

 

"Carmen" (1949)

Koreografi: Roland Petit (1924-2011)

Ny koreografi: Alberto Alonso (1917-2007)

Musik: Georges Bizet (1838-1875): Carmen Uddrag

arr. for klaver

 

"No pit too deep"

Koreografi: Hannah Gerrard

Musik: John Williams (1932-): Schindlers liste

arr. for strygekvartet og dans

 

"A day in life" (2023)/World Premiere

Koreografi: Marian Walter

Musik: Niklas Walentin (1994-): "Gnossiene" for klaver

 

Pause

Joseph Haydn (1732-1809)

Klavertrio nr. 15, C-dur, opus 27

Allegro

Andante

Presto

 

"Giselle"

Koreografi: Mats Ek (1945-)

Musik: Adolphe Adam (1803-1856): Giselle Uddrag

arr. for 2 fløjter, 2 violiner, 2 bratscher og violoncel

 

"Sunstreams"

Koreografi: Hannah Gerrard

Musik: Ian Clarke (1964-): Sunstreams (1986)

for fløjte og klaver

 

Edvard Grieg (1843-1907)

Hjertets Melodier (1864): "Jeg elsker dig"

 

Leonard Bernstein (1918-1990)

West Side Story (1957): "Tonight"

 

"Svanesøen"

White Swan Pas de Deux

Koreografi: Patrice Bart efter Marius Petipa

Musik: Peter Tjajkovskij (1840-1893):

Svanesøen: White Swan Pas de Deux

arr. for harpe, violin og violoncel

kunstnere

Møn-04.08.2022-25.jpg
Møn Festival Ensemble

Hannah Gerrard (dans) er i øjeblikket ansat i Ballet Do Douro i Porto, Portugal. Hun blev uddannet på KSDance i Storbritannien, hvor hun afsluttede Trinity Level 6 Diploma i Professional Dance med hovedfag i klassisk ballet dans og moderne dans. Hun er også uddannet som klassisk balletlærer og har arbejdet med kompagnier som Allegrodance Touring Company, New Creations Collective og Ballet North West. Hannah har optrådt i roller som "Odette/Odile" i "Svanesøen" og har været solist i "La Sylphide" og er medlem af Corps de ballet i "Nøddeknækkeren". Derudover er Hannah også en dygtig musiker og spiller trombone og fløjte.

Veronika Yungova (dans). Siden hun var tre år, har hun taget dansetimer, og da hun fyldte elleve, blev hun optaget på Eva Jaczovas dansekonservatorium i Bratislava. Under sine studier havde hun mulighed for at optræde i forskellige klassiske stykker på det slovakiske nationalteater, såsom Nøddeknækkeren (Clara og Pas de Trois) og meget mere. Da Veronika afsluttede sin uddannelse på konservatoriet, blev hun straks tilbudt en stilling som medlem af balletkorpset på det slovakiske nationalteater, hvor hun arbejder i dag. Siden 2020 har hun desuden studeret pædagogik i klassisk dans på Academy of Performing Arts i Bratislava, hvor hun netop har afsluttet sin bachelorgrad. I sin barndom spillede hun også klaver i otte år.

Elisa Bartolomé (fløjte) stammer fra den kanariske ø Tenerife/Spanien. Hun afsluttede sin bacheloruddannelse på Kanarieøernes højere musikkonservatorium med den højeste karakter. Hun deltog i FIMUCITÉ-festivalen (Tenerife International Cinema Music Festival) og samarbejdede bl.a. med Atlantic Symphonic Orchestra og Atlantic Youth Symphonic Orchestra, CSMC Contemporary Music Ensemble og Maximum Ensemble. Elisa studerer klassisk fløjte på Det Kongelige Konservatorium i Haag hos Alena Walentin.

Trio Chagall stiftet af Lorenzo Nguyen (klaver), Edoardo Grieco (violin) og Francesco Massimino (violoncel) har for nylig fået opmærksomhed i det musikalske miljø som vinder af den anden samlede pris (førsteprisen blev ikke tildelt) ved den 20. udgave af Premio "Trio di Trieste", hvor den også fik specialpriserne "Dario de Rosa" for bedste opførelse af et stykke af Schumann, "Fernanda Selvaggio" for konkurrencens bedste trio og "Young award" som mest lovende ensemble-finalist. Med en gennemsnitsalder på 20 år er trioen den yngste kammergruppe, der nogensinde har modtaget en pris i konkurrencens historie.

Justin Julian (bratsch) er født i Sydney og er i øjeblikket solobratschist i Adelaide Symphony Orchestra. Han har også optrådt som gæsteviolinist med Melbournes symfoniorkester og arbejdet med Opera Australia Orchestra. Mens han studerede hos Roger Benedict på Sydney Conservatorium of Music, var Justin Emerging Artist med det australske kammerorkester og afsluttede Sydney Symphony Orchestra Fellowship-programmet. Justin har deltaget i masterclasses med bl.a. Anne Sophie Mutter, Isabelle van Keulen, Hartmut Rohde, Jean Sulem og William Coleman. Han har også deltaget i kurser, herunder Britten-Pears Young Artist Programme, Mozarteum Summer Academy og Carl Flesch Academy.

Theresa Laun (violoncel) begyndte at spille som 5-årig og studerer i øjeblikket hos Reinhard Latzko i Wien. Hun har vundet både den nationale konkurrence "prima la musica" og "musica juventutis", hvilket har ført til flere optrædener bl.a. i Wiener Konzerthaus og Wiener Musikverein, Mozarthaus, Biennale Horn. Theresa er medlem af cellokvartetten "Die Kolophonistinnen". Med sit ensemble har hun indspillet cd'en "Heldinnenleben", vundet BePhilharmonic-konkurrencen i Wien og fået en andenplads ved Fanny-Mendelssohn Förderpreis. Theresa har turneret i Chile og spillet på mange af Østrigs vigtigste koncertsteder og i sale som Wiener Konzerthaus, Wiener Musikverein og Musikverein Graz.

Antonia Ohnimus (bratsch) blev født i Tyskland. Siden 2018 har hun taget sin kandidatgrad på Universität der Künste (Berlin) hos Hartmut Rohde. Hun er flere gange prisvinder af internationale og nationale konkurrencer. Siden 2022 spiller hun regelmæssigt som vikar med bl.a. Wienerfilharmonikerne og Frankfurts Radiosymfoniorkester. Desuden er hun medlem af det internationale Gustav Mahler Youth Orchestra. Hun har også modtaget flere stipendier fra Jugend Kammermusik Initiative (Hamburg) og Deutsche Stiftung Musikleben. Senest vandt hun en akademistilling på Deutsche Oper Berlin, hvor hun begynder i August.

Sebastian Pilz (violoncel) er født den 31. juli 1999 i München og fik sin første undervisning, da han var fem år gammel. I de følgende år var han elev af Manuel von der Nahmer, Ilia Yourivich Laporev, Aleksandr Khramouchin og professor Justus Grimm. Sebastian studerer i øjeblikket i klassen hos professor Mathias Johansen (Feldkirch, Østrig). Som medlem af ODEON Youth Symphony Orchestra (sponsororkester for Münchens filharmoniske orkester) turnerede han i Europa og Kina. Han spiller på et instrument af den franske violinbygger Christian Bayon.

juedt_patrick_dsc_0373_header_neu-1920x1080.jpg
Patrick Jüdt

Patrick Jüdt er professor i bratsch, kammermusik og samtidsmusik ved Hochschule der Künste Bern og underviser ved ECMA (European Chamber Music Academy) og er kunstnerisk leder for Bern ECMA Session.

 

Han optræder på nogle af de vigtigste musikfestivaler og koncertsale som Wiener Festwochen, Schleswig-Holstein Musikfestival, Luzern Musikfestival, Ojay Festival (Californien), Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, Tonhalle Zürich, Théatre des Champs-Élysées (Paris), Wigmore Hall (London).

 

Et tæt samarbejde som kammermusiker med komponister og musikere som blandt andre Helmut Lachenmann, György Kurtág, Heinz Holliger, Jürg Wyttenbach, Hansheinz Schneeberger har opbygget hans dybe interesse for den intime forbindelse mellem avantgarde og kulturel tradition.

62024689_2314462728630037_7323571009557102592_n.jpg
Iana Salenko

Iana Salenko regnes for at være en af de største ballerina'er i moderne tid.

Den Ukrainske superstjerne har været fast tilknyttet Staatsballet Berlin, men har været og forbliver en yndet gæst i de største roller ved de store kompagnier rundt i verdenen.

Navnligt ses hun ofte i med den Australske dansker Steven McRae ved Royal Ballet of London.

Hun danser ofte sammen med sin mand, Marian Walter, og parret har blandt andet gæstet danmark på Verdensballettens store sommerturnéer.

Trio Vitruvi 2022 by Caroline Bittencourt 82.jpg
Niklas Walentin

"Walentin is a fastidious, well-trained musician. 
(..) I hope he starts to visit our shores often."
- The Washington Post

Med mere end 25 internationale musikpriser, 6 albums og og 70 årlige optrædender som solist og kammermusikere er Niklas Walentin et internationalt efterspurt navn.

Han optræder i koncertsale såsom Carnegie Hall i New York og Mariinsky Teatret i Skt. Petersborg, og er ses også som kunstnerisk leder ved en række festivaler i Europa.

Han giver ofte masterclasses i ind og udland, og er også medstifter af ensemblet Trio Vitruvi som står bag den prisvindende "Kammerballetten" 

DSCF9095.jpg
Joanna Zathey

Joanna Zathey er som pianist ikke kun efterspurgt internationalt som akkompagnatør men også for sin erfaring som underviser og rådgiver i kammermusik. 

 

Efter studier som solist med Grzegorz Kurzyński og som kammermusiker med Prof. Dora Schwarzberg’s har hun udmærket sig ved internationalle konkurrence i begge aspekter.

 

Hun er officiel akkompagnatør ved mange af de største konkurrencer i Europa har modtaget mere end 70 ærespriser som akkompagnatør.

 

Siden 2011 har hun dannet fast duo med violinist Jaroslaw Nadrzycki hvor de senest har indspillet sonater af Brahms for Orphée Classics.

Anne-Denholm-royal_post_Julian_Dodd-600x500-1.jpg
Anne Denholm

Anne Denholm modtog sin kandidat i 2015 fra Royal Academy of Music (RAM) med udmærkelse, efterfuldt af Renata Scheffel-Stein Harp-prisen, Sir Reginald Thatcher-prisen og en Regency Award for bemærkelsesværdig præstation. Under hendes studier på The Royal Academy var hun den første harpenist til at vinde den historiske RAM Club Prize, to gange vinderen af Skaila Kanga Harp-prisen, og indehaveren af Headley Trust Award og John Thomas Scholarship. I juli 2015 blev hun udnævnt til officiel harpist for hans kongelige højhed Prinsen af Wales. Hun den femte kunstner, der har bevaret denne stilling siden genindtræden i 2000.

hartmut-rohde-viola-gallery-21-copyright-josep-molina.jpg
Hartmut Rohde

Hartmut Rohde er en af de førende og mest efterspurgte europæiske bratschister, kendt for sin stilistiske og retoriske alsidighed.

 

Han er især interesseret i at bringe en historisk tilgang til sine fortolkninger af de klassiske, romantiske og nutidige repertoirer.

Blandt Rohdes faste kammermusikpartnere er Janine Jansen, Jörg Widmann, Christian Tetzlaff, Kolja Blacher, Paul Meyer, Lars Vogt og David Geringas. Han har et professorat ved University of the Arts Berlin og er stiftende medlem af den berømte Mozart Piano Quartet, der foretager omfattende verdensomspændende ture.

Photo smiling.jpeg
Alena Walentin

Alena Walentin er kendt som en af de mest alsidige unge fløjtenister og har en international karriere som solist, kammermusiker og gæstefløjte med førende orkestre.

 

Hun optræder ofte som workshopleder, dommer, kammermusiklærer og er professor i fløjte og kammermusik ved flere ledende institutioner, såsom Det Kongelige Konservatorium i Haag og Royal Birmingham Conservatoire.

Alena har opført soloværker med Moskvas Kammerorkester og Moskvas Filharmoniske Orkester og har givet adskillige koncerter i de store koncertsale i hele Europa, Nordamerika og Asien.

 

Alena har optrådt som gæst – 1.fløjtenist – med mange orkestre, herunder orkestret i Covent Garden, Islands Symfoniorkester, The Philharmonia og MusicAeterna.

gem20180320Mar031521534444bypickledthoughts_edited.jpg
Marian Walter

Marian Walter har fornyeligt opnået en af de mest prestigefyldte titler på den tyske danske scene som "Kammertänzer" ved Staatsballet Berlin.

Igennem sin mere end 20 år lange karriere som professionel danser har han været tilknyttet og arbejdet med nogle af de største teatre i verden, og ses fortsat som gæste solo-danser ved de store gala'er internationalt. 

Han optæder ofte med sin hustru Iana Salenko, og parets fælles optrædender er et verdenskendt trækplaster.

Marian Walter har sin debut som koreograf ved dette års udgave af Møn Sommerkoncert.

IMG_1643.jpeg
Niklas Johansen

Niklas er fra København og er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Hochschule für Musik Franz Liszt i Weimar og holder en kandidatgrad fra Universidad de Alicante. Niklas har spillet i over 20 lande verden over, og er ofte inviteret som solist og kammermusiker i Europa, Rusland, Australien og Kina. Han har modtaget stor anerkendelse både i Danmark og udlandet som modtager af bl.a. P2 Talentprisen og Sonning Talentprisen. Ved siden af sin karriere er han ansat som underviser på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

bottom of page