top of page
Danzainfiera-2018-Iana-Salenko.jpg.webp

GRAN GALA - SKABT AF MØN

22. Juli | Kl. 19.30

Møn Sommerkoncert arbejder for at være en festival der bådeligeværdigt præsenterer den eksisterende musik og samtidigt er med til at bane vejen for nye værker.

I år er det en stor ære og glæde at kunne være bag skabelsen af 2 nye Pas de deux’er, skabt af Kammertänzer Marian Walter fra Staatsballett Berlin og dernæst den kannadiske koreograf Eric Gauthier.

Aftenens premierer præsenteres ved siden af uddrag fra ballet og kammermusiklitteraturen.

 

Uropførelse
Pas de deux af Eric Gauthier.
Musik: Metallica “Nothing Else Matters”
 

Uropførelse
Pas de deux af Marian Walter
Musik: Niklas Walentin
 

 Program offentliggøres efter afsluttede auditions 1. Marts til 
Mønsk Festival Ensemble.

kunstnere

Møn-04.08.2022-25.jpg
Mønsk Festival Ensemble

Mønsk Festival Ensemble havde sin debut ved Møn Sommerkoncerts 5. udgave. 

Ensemblet består af unge professionelle der medvirker ved Møn Sommerkoncert's "Masterclass & Festival Ensemble".

Ensemblet optræder efterfølgende på andre internationale festivaler og koncertserie, og har allerede optrådt steder som Historiske Dage København, Admiral Palast Berlin og har indspillet musik til årets kommende "Verdensballeten".

juedt_patrick_dsc_0373_header_neu-1920x1080.jpg
Patrick Jüdt

Patrick Jüdt er professor i bratsch, kammermusik og samtidsmusik ved Hochschule der Künste Bern og underviser ved ECMA (European Chamber Music Academy) og er kunstnerisk leder for Bern ECMA Session.

 

Han optræder på nogle af de vigtigste musikfestivaler og koncertsale som Wiener Festwochen, Schleswig-Holstein Musikfestival, Luzern Musikfestival, Ojay Festival (Californien), Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, Tonhalle Zürich, Théatre des Champs-Élysées (Paris), Wigmore Hall (London).

 

Et tæt samarbejde som kammermusiker med komponister og musikere som blandt andre Helmut Lachenmann, György Kurtág, Heinz Holliger, Jürg Wyttenbach, Hansheinz Schneeberger har opbygget hans dybe interesse for den intime forbindelse mellem avantgarde og kulturel tradition.

62024689_2314462728630037_7323571009557102592_n.jpg
Iana Salenko

Iana Salenko regnes for at være en af de største ballerina'er i moderne tid.

Den Ukrainske superstjerne har været fast tilknyttet Staatsballet Berlin, men har været og forbliver en yndet gæst i de største roller ved de store kompagnier rundt i verdenen.

Navnligt ses hun ofte i med den Australske dansker Steven McRae ved Royal Ballet of London.

Hun danser ofte sammen med sin mand, Marian Walther, og parret har blandt andet gæstet danmark på Verdensballettens store sommerturnéer.

Trio Vitruvi 2022 by Caroline Bittencourt 82.jpg
Niklas Walentin

" Walentin is a fastidious, well-trained musician. 
(..) I hope he starts to visit our shores often. 
- The Washington Post

Med mere end 25 internationale musikpriser, 6 albums og og 70 årlige optrædender som solist og kammermusikere er Niklas Walentin et internationalt efterspurt navn.

Han optræder i koncertsale såsom Carnegie Hall i New York og Mariinsky Teatret i Skt. Petersborg, og er ses også som kunstnerisk leder ved en række festivaler i Europa.

Han giver ofte masterclasses i ind og udland, og er også medstifter af ensemblet Trio Vitruvi som står bag den prisvindende "Kammerballetten" 

DSCF9095.jpg
Joanna Zathey

Joanna Zathey er som pianist ikke kun efterspurgt internationalt som akkompagnatør men også for sin erfaring som underviser og rådgiver i kammermusik. 

 

Efter studier som solist med Grzegorz Kurzyński og som kammermusiker med Prof. Dora Schwarzberg’s har hun udmærket sig ved internationalle konkurrence i begge aspekter.

 

Hun er officiel akkompagnatør ved mange af de største konkurrencer i Europa har modtaget mere end 70 ærespriser som akkompagnatør.

 

Siden 2011 har hun dannet fast duo med violinist Jaroslaw Nadrzycki hvor de senest har indspillet sonater af Brahms for Orphée Classics.

Anne-Denholm-royal_post_Julian_Dodd-600x500-1.jpg
Anne Denholm

Anne Denholm modtog sin kandidat i 2015 fra Royal Academy of Music (RAM) med udmærkelse, efterfuldt af Renata Scheffel-Stein Harp-prisen, Sir Reginald Thatcher-prisen og en Regency Award for bemærkelsesværdig præstation. Under hendes studier på The Royal Academy var hun den første harpenist til at vinde den historiske RAM Club Prize, to gange vinderen af Skaila Kanga Harp-prisen, og indehaveren af Headley Trust Award og John Thomas Scholarship. I juli 2015 blev hun udnævnt til officiel harpist for hans kongelige højhed Prinsen af Wales. Hun den femte kunstner, der har bevaret denne stilling siden genindtræden i 2000.

hartmut-rohde-viola-gallery-21-copyright-josep-molina.jpg
Hartmut Rohde

Hartmut Rohde er en af de førende og mest efterspurgte europæiske bratschister, kendt for sin stilistiske og retoriske alsidighed.

 

Han er især interesseret i at bringe en historisk tilgang til sine fortolkninger af de klassiske, romantiske og nutidige repertoirer.

Blandt Rohdes faste kammermusikpartnere er Janine Jansen, Jörg Widmann, Christian Tetzlaff, Kolja Blacher, Paul Meyer, Lars Vogt og David Geringas. Han har et professorat ved University of the Arts Berlin og er stiftende medlem af den berømte Mozart Piano Quartet, der foretager omfattende verdensomspændende ture.

Photo smiling.jpeg
Alena Walentin

Alena Walentin er kendt som en af de mest alsidige unge fløjtenister og har en international karriere som solist, kammermusiker og gæstefløjte med førende orkestre.

 

Hun optræder ofte som workshopleder, dommer, kammermusiklærer og er professor i fløjte og kammermusik ved flere ledende institutioner, såsom Det Kongelige Konservatorium i Haag og Royal Birmingham Conservatoire.

Alena har opført soloværker med Moskva Kammerorkester og Moskva Filharmoniske Orkester og har givet adskillige koncerter i de store koncertsale i hele Europa, Nordamerika og Asien.

 

Alena har optrådt som gæst – 1.fløjtenist – med mange orkestre, herunder orkestret i Covent Garden, Islands Symfoniorkester, The Philharmonia og MusicAeterna.

gem20180320Mar031521534444bypickledthoughts_edited.jpg
Marian Walther

Marian Walther har fornyeligt opnået en af de mest prestigefyldte titler på den tyske danske scene som "Kammertänzer" ved Staatsballet Berlin.

Igennem sin mere end 20 år lange karriere som professionel danser har han været tilknyttet og arbejdet med nogle af de største teatre i verden, og ses fortsat som gæste solo-danser ved de store gala'er internationalt. 

Han optæder ofte med sin hustru Iana Salenko, og parets fælles optrædender er et verdenskendt trækplaster.

Marian Walther har sin debut som koreograf ved dette års udgave af Møn Sommerkoncert.

bottom of page