top of page
Møn-04.08.2022-34.jpg

Møn Festival Ensemble 2

22. Juli | Kl. 11.00

Festivalen Møn Sommerkoncert’s præsenterede ved sin 5. sæson et nyt forløb under navnet  "Masterclass & Festival Ensemble". Forløbet giver unge professionelle der ønsker at skabe karriere i deres eget navn, mulighed for at arbejde ligeværdigt med professionelle, etablerede kunstnere og professorer fra nogle af Europas førende institutioner. 

Ensemblet arbejder under festivalen med sit eget repertoire, som efterfølgende præsenteres både på Møn og videre på internationale festivaler og koncertserier.

Ensemblet består både af unge musikere og balletdansere. Ved denne koncert er det ensemblets musikere som optræder med årets tilknyttede undervisere er Patrick Jüdt, Hartmut Rohde, Joanna Zathey, Alena Walentin og Niklas Walentin, i gæstespil med Anne Denholm.

 

Marcel Tournier: Suite opus 34 
for fløjte, violin, viola, violoncel og harpe

 

Andrea Tarodi: Four seasons (2021). Concertino
for violin og kammerensemble

 

Reinhold Glière: Oktet D-dur, opus 5
for 4 violiner, 2 violaer og 2 violonceller

kunstnere

Møn-04.08.2022-25.jpg
Møn Festival Ensemble

Møn Festival Ensemble havde sin debut ved Møn Sommerkoncerts 5. udgave. 

 

Ensemblet består af unge professionelle der medvirker ved Møn Sommerkoncert's "Masterclass & Festival Ensemble".

 

Ensemblet optræder efterfølgende på andre internationale festivaler og koncertserie, og har allerede optrådt steder som Historiske Dage København, Admiral Palast Berlin og har indspillet musik til årets kommende "Verdensballeten".

juedt_patrick_dsc_0373_header_neu-1920x1080.jpg
Patrick Jüdt

Patrick Jüdt er professor i bratsch, kammermusik og samtidsmusik ved Hochschule der Künste Bern og underviser ved ECMA (European Chamber Music Academy) og er kunstnerisk leder for Bern ECMA Session.

 

Han optræder på nogle af de vigtigste musikfestivaler og koncertsale som Wiener Festwochen, Schleswig-Holstein Musikfestival, Luzern Musikfestival, Ojay Festival (Californien), Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, Tonhalle Zürich, Théatre des Champs-Élysées (Paris), Wigmore Hall (London).

 

Et tæt samarbejde som kammermusiker med komponister og musikere som blandt andre Helmut Lachenmann, György Kurtág, Heinz Holliger, Jürg Wyttenbach, Hansheinz Schneeberger har opbygget hans dybe interesse for den intime forbindelse mellem avantgarde og kulturel tradition.

Photo smiling.jpeg
Alena Walentin

Alena Walentin er kendt som en af de mest alsidige unge fløjtenister og har en international karriere som solist, kammermusiker og gæstefløjte med førende orkestre.

 

Hun optræder ofte som workshopleder, dommer, kammermusiklærer og er professor i fløjte og kammermusik ved flere ledende institutioner, såsom Det Kongelige Konservatorium i Haag og Royal Birmingham Conservatoire.

Alena har opført soloværker med Moskvas Kammerorkester og Moskvas Filharmoniske Orkester og har givet adskillige koncerter i de store koncertsale i hele Europa, Nordamerika og Asien.

 

Alena har optrådt som gæst – 1.fløjtenist – med mange orkestre, herunder orkestret i Covent Garden, Islands Symfoniorkester, The Philharmonia og MusicAeterna.

DSCF9095.jpg
Joanna Zathey

Joanna Zathey er som pianist ikke kun efterspurgt internationalt som akkompagnatør men også for sin erfaring som underviser og rådgiver i kammermusik. 

 

Efter studier som solist med Grzegorz Kurzyński og som kammermusiker med Prof. Dora Schwarzberg’s har hun udmærket sig ved internationalle konkurrence i begge aspekter.

 

Hun er officiel akkompagnatør ved mange af de største konkurrencer i Europa har modtaget mere end 70 ærespriser som akkompagnatør.

 

Siden 2011 har hun dannet fast duo med violinist Jaroslaw Nadrzycki hvor de senest har indspillet sonater af Brahms for Orphée Classics.

Anne-Denholm-royal_post_Julian_Dodd-600x500-1.jpg
Anne Denholm

Anne Denholm modtog sin kandidat i 2015 fra Royal Academy of Music (RAM) med udmærkelse, efterfuldt af Renata Scheffel-Stein Harp-prisen, Sir Reginald Thatcher-prisen og en Regency Award for bemærkelsesværdig præstation. Under hendes studier på The Royal Academy var hun den første harpenist til at vinde den historiske RAM Club Prize, to gange vinderen af Skaila Kanga Harp-prisen, og indehaveren af Headley Trust Award og John Thomas Scholarship. I juli 2015 blev hun udnævnt til officiel harpist for hans kongelige højhed Prinsen af Wales. Hun den femte kunstner, der har bevaret denne stilling siden genindtræden i 2000.

hartmut-rohde-viola-gallery-21-copyright-josep-molina.jpg
Hartmut Rohde

Hartmut Rohde er en af de førende og mest efterspurgte europæiske bratschister, kendt for sin stilistiske og retoriske alsidighed.

 

Han er især interesseret i at bringe en historisk tilgang til sine fortolkninger af de klassiske, romantiske og nutidige repertoirer.

 

Blandt Rohdes faste kammermusikpartnere er Janine Jansen, Jörg Widmann, Christian Tetzlaff, Kolja Blacher, Paul Meyer, Lars Vogt og David Geringas. Han har et professorat ved University of the Arts Berlin og er stiftende medlem af den berømte Mozart Piano Quartet, der foretager omfattende verdensomspændende ture.

Trio Vitruvi 2022 by Caroline Bittencourt 82.jpg
Niklas Walentin

"Walentin is a fastidious, well-trained musician. 
(..) I hope he starts to visit our shores often."
- The Washington Post

Med mere end 25 internationale musikpriser, 6 albums og og 70 årlige optrædender som solist og kammermusikere er Niklas Walentin et internationalt efterspurt navn.

Han optræder i koncertsale såsom Carnegie Hall i New York og Mariinsky Teatret i Skt. Petersborg, og er ses også som kunstnerisk leder ved en række festivaler i Europa.

Han giver ofte masterclasses i ind og udland, og er også medstifter af ensemblet Trio Vitruvi som står bag den prisvindende "Kammerballetten" 

bottom of page