top of page

Unge mestre 2

19. Juli | Kl. 19.30

Møn Sommerkoncert’s 6. Udgave starter med koncertserien 
"Unge Mestre" hvor de deltagende musikere i festivalens "Masterclass & Festival Ensemble" præsenterer et særligt udvalgt solo repertoire i samspil med pianist Joanna Zathey.

Unge musikere fra hele verden kommer til Møn for at arbejde dedikeret med klassisk musik i et intim samarbejde gennem 
kammermusik.

Hver især er de overbevisende instrumentalister og deres musikerskab skal både nydes i koncerterne med Festival Ensemblet og når de står frem solistisk ved disse koncerterne på serien "Unge mestre".

Program

 

Johannes Brahms (1833-1897)

Sonate for bratsch og klaver nr. 2, Es-dur, opus 120

Allegro amabile

Allegro appassionato

 

Eugène Ysaÿe (1858-1931)

Sonate for violin, a-mol, opus 27:2

Obsession; Prelude

Malinconia Danse des Ombres;

Sarabande Les furies

 

Amanda Harberg (1973-)

Feathers and Wax (2014) for fløjte og klaver

 

Luciano Berio (1925-2003)

Sequenza I (1958) for fløjte

 

Niccolò Paganini (1782-1840)

Caprice for violin, h-mol, opus 1:2

 

Maurice Ravel (1875-1937)

Tzigane for violin og luthéal klaver

kunstnere

Møn-04.08.2022-27 kopi.jpg
Møn Festival Ensemble

Justin Julian (bratsch) er født i Sydney og er i øjeblikket solobratschist i Adelaide Symphony Orchestra. Han har også optrådt som gæsteviolinist med Melbournes symfoniorkester og arbejdet med Opera Australia Orchestra. Mens han studerede hos Roger Benedict på Sydney Conservatorium of Music, var Justin Emerging Artist med det australske kammerorkester og afsluttede Sydney Symphony Orchestra Fellowship-programmet. Justin har deltaget i masterclasses med bl.a. Anne Sophie Mutter, Isabelle van Keulen, Hartmut Rohde, Jean Sulem og William Coleman. Han har også deltaget i kurser, herunder Britten-Pears Young Artist Programme, Mozarteum Summer Academy og Carl Flesch Academy.

Freja Julie Rasch Eskildsen (violin) har netop taget sin bachelorgrad på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med professor Tim Frederiksen og professor Peter Herresthal som undervisere. Hun er tidligere prisvinder ved Berlingske Klassiske Musikkonkurrence, Øresunds Solist og Jacob Gades violinkonkurrence og indgår i Jacob Gades talentprogram med fokus på kammermusik og performance. Hun har deltaget i solo masterclasses i Østrig, Schweiz, Norge, Canada og Tyskland og er også en engageret kammermusiker, der spiller med sin trio, Trio Vita.

Elisa Bartolomé Gómez (fløjte) stammer fra den kanariske ø Tenerife/Spanien. Hun afsluttede sin bacheloruddannelse på Kanarieøernes højere musikkonservatorium med den højeste karakter. Hun deltog i FIMUCITÉ-festivalen (Tenerife International Cinema Music Festival) og samarbejdede bl.a. med Atlantic Symphonic Orchestra og Atlantic Youth Symphonic Orchestra, CSMC Contemporary Music Ensemble og Maximum Ensemble. Elisa studerer klassisk fløjte på Det Kongelige Konservatorium i Haag hos Alena Walentin.

Emma Baird (violin) begyndte at spille i en alder af 4 år og har efterfølgende gået på juniorafdelingen af Royal Conservatoire of Scotland og St Mary's Music School. Hun fortsatte sine studier som stipendiat ved Royal Academy of Music i London under So-Ock Kim og Ying Xue og studerede også barokviolin hos Nicolette Moonen. På nuværende tidspunkt er Emma i gang med sin solistuddannelse hos Andrea Gajic ved Royal Conservatoire of Scotland. Hun har optrådt med solo- og kammermusik repertoire, bl.a. på Bath Festival, Petworth Festival og St James Church Piccadilly. Emma er en ivrig kammermusiker og er for nylig blevet tildelt RAM Isaacs and Pirani Piano Trio Prize i 2022 og RCS Governor's Recital Prize for Chamber Music i 2023.

DSCF9095.jpg
Joanna Zathey

Joanna Zathey er som pianist ikke kun efterspurgt internationalt som akkompagnatør men også for sin erfaring som underviser og rådgiver i kammermusik. 

 

Efter studier som solist med Grzegorz Kurzyński og som kammermusiker med Prof. Dora Schwarzbergs har hun udmærket sig ved internationalle konkurrencer i begge aspekter.

 

Hun er officiel akkompagnatør ved mange af de største konkurrencer i Europa har modtaget mere end 70 ærespriser som akkompagnatør.

 

Siden 2011 har hun dannet fast duo med violinist Jaroslaw Nadrzycki hvor de senest har indspillet sonater af Brahms for Orphée Classics.

vordingborg_logo_cmyk.png

Hovedsponsorer:

Møn Sommerkoncert's "Masterclass & Festival Ensemble" er sponsoret af Vordingborg Kommune og Jargar Strings.

bottom of page