top of page

Matinée Koncert: Møn Festival Ensemble 2

22. Juli | Kl. 11.00

Festivalen Møn Sommerkoncert’s præsenterede ved sin 5. sæson et nyt forløb under navnet  "Masterclass & Festival Ensemble". Forløbet giver unge professionelle der ønsker at skabe karriere i deres eget navn, mulighed for at arbejde ligeværdigt med professionelle, etablerede kunstnere og professorer fra nogle af Europas førende institutioner. 

Ensemblet arbejder under festivalen med sit eget repertoire, som efterfølgende præsenteres både på Møn og videre på internationale festivaler og koncertserier.

Ensemblet består både af unge musikere og balletdansere. Ved denne koncert er det ensemblets musikere som optræder med årets tilknyttede undervisere er Patrick Jüdt, Hartmut Rohde, Joanna Zathey, Alena Walentin og Niklas Walentin, i gæstespil med Anne Denholm.

 

Marcel Tournier (1879-1951)

Suite for fløjte, violin, bratsch, violoncel og harpe, opus 34 Soir Danse

Lied

Fête

Andrea Tarrodi (*1981)

The four seasons (2022)

Concertino for violin og kammerensemble

Autumn

Winter

Spring

Summer

 

Pause 

 

Reinhold Glière (1875-1956)

Oktet for 4 violiner, 2 bratscher

og 2 violonceller, D-dur, opus 5

Allegro moderato ​

Allegro ​Andante

Allegro assai

kunstnere

Møn-04.08.2022-25.jpg
Møn Festival Ensemble

Archie Auger (fagot) er en alsidig og gådefuld musiker, der har en varieret karriere i hele Europa. Han arbejder i øjeblikket som anden solofagot i Det Kongelige Kapel i København og har arbejdet med City of Birmingham Symphony Orchestra, Göteborgs Symfoniorkester, Danmarks National Symfoniorkester, Copenhagen Phil, Odense Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester og Birmingham Contemporary Music Group. Som solist har han opført Jolivet-fagotkoncerten og Daughertys uhørt stilfulde Dead Elvis. Archie har studeret ved Royal Birmingham Conservatoire, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Emma Baird (violin) begyndte at spille i en alder af 4 år og har efterfølgende gået på juniorafdelingen af Royal Conservatoire of Scotland og St Mary's Music School. Hun fortsatte sine studier som stipendiat ved Royal Academy of Music i London under So-Ock Kim og Ying Xue og studerede også barokviolin hos Nicolette Moonen. På nuværende tidspunkt er Emma i gang med sin solistuddannelse hos Andrea Gajic ved Royal Conservatoire of Scotland. Hun har optrådt med solo- og kammermusik repertoire, bl.a. på Bath Festival, Petworth Festival og St James Church Piccadilly. Emma er en ivrig kammermusiker og er for nylig blevet tildelt RAM Isaacs and Pirani Piano Trio Prize i 2022 og RCS Governor's Recital Prize for Chamber Music i 2023.

Freja Julie Rasch Eskildsen (violin) har netop taget sin bachelorgrad på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med professor Tim Frederiksen og professor Peter Herresthal som undervisere. Hun er tidligere prisvinder ved Berlingske Klassiske Musikkonkurrence, Øresunds Solist og Jacob Gades violinkonkurrence og indgår i Jacob Gades talentprogram med fokus på kammermusik og performance. Hun har deltaget i solo masterclasses i Østrig, Schweiz, Norge, Canada og Tyskland og er også en engageret kammermusiker, der spiller med sin trio, Trio Vita.

Edoardo Grieco (violin) er født i Torino i 1999. På nuværende tidspunkt er han i gang med sin kandidatuddannelse i kammermusik på Hochschule für Musik i Basel hos Rainer Schmidt og Anton Kernjak. Han samarbejder jævnligt med det filharmoniske orkester i Torino. Derudover har han vundet adskillige priser og stipendier i konkurrencer. Bl. a. "Premio M. Marin" og "Premio W. Baldasso". Han blev hædret som den bedste kandidat fra Bachelor of Violin i 2019, og som den bedste studerende fra konservatoriet i Torino i 2020. Hans optrædener er blevet sendt på Sky Classica HD og Rai Radio 3.

Kristín Ýr Jónsdóttir (fløjte) studerer sin kandidat på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Alena Walentin. Hun har optrådt som solist med Islands Symfoniorkester og har deltaget i forskellige konkurrencer, både som solist og kammermusiker. Hendes træblæserkvintet Vindtro vandt førsteprisen i The Nordic Wind Chamber Music Competition i 2021 og blev udvalgt til P2 Chamber Music Competition i 2022. Kristín er jævnligt vikar i forskellige orkestre i Danmark og Island, bl.a. i Danmarks Underholdningsorkester, Copenhagen Philharmonic og Islands Symfoniorkester.

Justin Julian (bratsch) er født i Sydney og er i øjeblikket solobratschist i Adelaide Symphony Orchestra. Han har også optrådt som gæsteviolinist med Melbournes symfoniorkester og arbejdet med Opera Australia Orchestra. Mens han studerede hos Roger Benedict på Sydney Conservatorium of Music, var Justin Emerging Artist med det australske kammerorkester og afsluttede Sydney Symphony Orchestra Fellowship-programmet. Justin har deltaget i masterclasses med bl.a. Anne Sophie Mutter, Isabelle van Keulen, Hartmut Rohde, Jean Sulem og William Coleman. Han har også deltaget i kurser, herunder Britten-Pears Young Artist Programme, Mozarteum Summer Academy og Carl Flesch Academy.

Theresa Laun (violoncel) begyndte at spille som 5-årig og studerer i øjeblikket hos Reinhard Latzko i Wien. Hun har vundet både den nationale konkurrence "prima la musica" og "musica juventutis", hvilket har ført til flere optrædener bl.a. i Wiener Konzerthaus og Wiener Musikverein, Mozarthaus, Biennale Horn. Theresa er medlem af cellokvartetten "Die Kolophonistinnen". Med sit ensemble har hun indspillet cd'en "Heldinnenleben", vundet BePhilharmonic-konkurrencen i Wien og fået en andenplads ved Fanny-Mendelssohn Förderpreis. Theresa har turneret i Chile og spillet på mange af Østrigs vigtigste koncertsteder og i sale som Wiener Konzerthaus, Wiener Musikverein og Musikverein Graz.

Maja Majkowska (violin) blev født i 2004. Hun begyndte at spille violin, da hun var 7 år gammel. Hun har vundet mange konkurrencer i hele verden: USA, Italien, Storbritannien, Frankrig og Østrig. De seneste priser modtog hun i II Kyoto International Music Competition - andenpræmien og North American Virtuoso International Music Competition - platinprisen. Hun har deltaget i workshops med de mest erfarne kunstnere. I 2023 afsluttede Maja musikgymnasiet i Wroclaw med en æresbevisning.

David Moosmann (violin) afsluttede sin bacheloruddannelse hos prof. Heime Müller ved Musikhochschule Lübeck. I øjeblikket er han i gang med sin kandidatuddannelse hos prof. Thomas Reif ved Universität Mozarteum Salzburg. David var koncertmester i "Junge Deutsche Philharmonie" og spillede koncerter sammen med Nicolas Altstaedt i Elbphilharmonie, Berliner Philharmonie og Dresdner Philharmonie. Som solist spillede han med Sønderjyllands Symfoniorkester, Kammerphilharmonie Rhein-Erft og Symphonic Youngsters Flensburg. På nuværende tidspunkt er David akademist hos "Bayerische Staatsoper" i München og spiller i "Bayerisches Staatsorchester".

Lorenzo Nguyen (klaver) er født i 1998. Efter at have opnået en kandidatgrad med udmærkelse, studerer han på nuværende tidspunkt på Hochschule für Musik i Basel, Schweiz. Han har optrådt både som solist og kammermusiker og har delt scenen med kunstnere som Dmitrij Matvienko, Bruno Giuranna, Giampaolo Pretto, Luca Ranieri og Roberto Bolle.

Sebastian Pilz (violoncel) er født den 31. juli 1999 i München og fik sin første undervisning, da han var fem år gammel. I de følgende år var han elev af Manuel von der Nahmer, Ilia Yourivich Laporev, Aleksandr Khramouchin og professor Justus Grimm. Sebastian studerer i øjeblikket i klassen hos professor Mathias Johansen (Feldkirch, Østrig). Som medlem af ODEON Youth Symphony Orchestra (sponsororkester for Münchens filharmoniske orkester) turnerede han i Europa og Kina. Han spiller på et instrument af den franske violinbygger Christian Bayon.

Kaat Schraepen (bratsch) blev straks fanget af bratschens varme lyd, hvilket fik hende til at forfølge denne passion fra hun var 7 år gammel. Siden da har hendes musikalske horisont udvidet sig, og en dyb kærlighed til solospil og kammermusik er vokset. Hun har altid søgt at berige sin musikalske vision og har deltaget i masterclasses og festivaler med anerkendte musikere over hele Europa, og i øjeblikket studerer hun hos Mikhail Zemtsov. Hendes fortsatte stræben efter at forbedre sig, idet hun har vundet priser ved nationale og internationale konkurrencer, har gjort hende til en af de mest bemærkelsesværdige bratschister i sin generation.

Matylda Stasiak (violin) er 17 år gammel og går i 5. klasse på Fryderyk Chopin Secondary Music School i Krakow, hvor hun studerer hos Aleksandra Steczkowskas. Matylda forbedrer sine færdigheder på adskillige violinkurser hos fremragende lærere som prof. Wojciech Koprowski, prof. Juliette Kang, prof. Ariane Matthäus, prof. Magdalena Szczepanowska, prof. Yair Kless og prof. Eyal Kless. Hun har optrådt på slottets scene i Łańcut, i Bratislava på kunstakademiets scene, med Archetti-orkestret i Jaworzno, i Krakow Philharmonic og i Krzysztof Penderecki-koncertsalen i Luslawice. Hun er vinder af adskillige violinkonkurrencer, både som solist og i kammerensembler. I sidste skoleår vandt hun titlen som laureat ved at deltage i nationale og internationale konkurrencer, blandt andet i Budapest, Dolny Kubin, Prag, Rom, Kraków, Łódź. Matylda har modtaget et stipendium fra ministeriet for kultur og national arv.

juedt_patrick_dsc_0373_header_neu-1920x1080.jpg
Patrick Jüdt

Patrick Jüdt er professor i bratsch, kammermusik og samtidsmusik ved Hochschule der Künste Bern og underviser ved ECMA (European Chamber Music Academy) og er kunstnerisk leder for Bern ECMA Session.

 

Han optræder på nogle af de vigtigste musikfestivaler og koncertsale som Wiener Festwochen, Schleswig-Holstein Musikfestival, Luzern Musikfestival, Ojay Festival (Californien), Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, Tonhalle Zürich, Théatre des Champs-Élysées (Paris), Wigmore Hall (London).

 

Et tæt samarbejde som kammermusiker med komponister og musikere som blandt andre Helmut Lachenmann, György Kurtág, Heinz Holliger, Jürg Wyttenbach, Hansheinz Schneeberger har opbygget hans dybe interesse for den intime forbindelse mellem avantgarde og kulturel tradition.

Photo smiling.jpeg
Alena Walentin

Alena Walentin er kendt som en af de mest alsidige unge fløjtenister og har en international karriere som solist, kammermusiker og gæstefløjte med førende orkestre.

 

Hun optræder ofte som workshopleder, dommer, kammermusiklærer og er professor i fløjte og kammermusik ved flere ledende institutioner, såsom Det Kongelige Konservatorium i Haag og Royal Birmingham Conservatoire.

Alena har opført soloværker med Moskvas Kammerorkester og Moskvas Filharmoniske Orkester og har givet adskillige koncerter i de store koncertsale i hele Europa, Nordamerika og Asien.

 

Alena har optrådt som gæst – 1.fløjtenist – med mange orkestre, herunder orkestret i Covent Garden, Islands Symfoniorkester, The Philharmonia og MusicAeterna.

DSCF9095.jpg
Joanna Zathey

Joanna Zathey er som pianist ikke kun efterspurgt internationalt som akkompagnatør men også for sin erfaring som underviser og rådgiver i kammermusik. 

 

Efter studier som solist med Grzegorz Kurzyński og som kammermusiker med Prof. Dora Schwarzberg’s har hun udmærket sig ved internationalle konkurrence i begge aspekter.

 

Hun er officiel akkompagnatør ved mange af de største konkurrencer i Europa har modtaget mere end 70 ærespriser som akkompagnatør.

 

Siden 2011 har hun dannet fast duo med violinist Jaroslaw Nadrzycki hvor de senest har indspillet sonater af Brahms for Orphée Classics.

Anne-Denholm-royal_post_Julian_Dodd-600x500-1.jpg
Anne Denholm

Anne Denholm modtog sin kandidat i 2015 fra Royal Academy of Music (RAM) med udmærkelse, efterfuldt af Renata Scheffel-Stein Harp-prisen, Sir Reginald Thatcher-prisen og en Regency Award for bemærkelsesværdig præstation. Under hendes studier på The Royal Academy var hun den første harpenist til at vinde den historiske RAM Club Prize, to gange vinderen af Skaila Kanga Harp-prisen, og indehaveren af Headley Trust Award og John Thomas Scholarship. I juli 2015 blev hun udnævnt til officiel harpist for hans kongelige højhed Prinsen af Wales. Hun den femte kunstner, der har bevaret denne stilling siden genindtræden i 2000.

hartmut-rohde-viola-gallery-21-copyright-josep-molina.jpg
Hartmut Rohde

Hartmut Rohde er en af de førende og mest efterspurgte europæiske bratschister, kendt for sin stilistiske og retoriske alsidighed.

 

Han er især interesseret i at bringe en historisk tilgang til sine fortolkninger af de klassiske, romantiske og nutidige repertoirer.

 

Blandt Rohdes faste kammermusikpartnere er Janine Jansen, Jörg Widmann, Christian Tetzlaff, Kolja Blacher, Paul Meyer, Lars Vogt og David Geringas. Han har et professorat ved University of the Arts Berlin og er stiftende medlem af den berømte Mozart Piano Quartet, der foretager omfattende verdensomspændende ture.

Trio Vitruvi 2022 by Caroline Bittencourt 82.jpg
Niklas Walentin

"Walentin is a fastidious, well-trained musician. 
(..) I hope he starts to visit our shores often."
- The Washington Post

Med mere end 25 internationale musikpriser, 6 albums og og 70 årlige optrædender som solist og kammermusikere er Niklas Walentin et internationalt efterspurt navn.

Han optræder i koncertsale såsom Carnegie Hall i New York og Mariinsky Teatret i Skt. Petersborg, og er ses også som kunstnerisk leder ved en række festivaler i Europa.

Han giver ofte masterclasses i ind og udland, og er også medstifter af ensemblet Trio Vitruvi som står bag den prisvindende "Kammerballetten" 

bottom of page