Henschel%202020%20bred%20(Foto%20Felix%2

HENSCHEL QUARTETT

19.30

5. August

Saftstationen - Damme

KUNSTNERE

“This is, no question, one of the best groups in the world, a great string quartet.” 

(Los Angeles Times).

Henschel Quartett's musikalske rejse omfatter mange bemærkelsesværdige højdepunkter.

Henschel Quartett spillede ved den officielle genåbning af Anna-Amalia Biblioteket i Weimar (på UNESCOs Verdensarvsliste), rejste til Bruxelles som Kulturambassadør for Tyskland.

 

I marts 2010 opnåede kvartetten privilegiet at optræde i Vatikanet under overværelse af Pave Benedict XVI. Kvartetten inviteres regelmæssigt til Palacio Real i Madrid for at spille på den kongelige samlings fire Stradivarier. I juni 2012 blev Henschel Quartett som den første europæiske kvartet i tyve år inviteret til at opføre alle Beethovens strygekvartetter i den prestigefulde Suntory Hall i Tokyo

Samme år blev Monika Henschel præsident for den nydannede Sammenslutning af Tyske Strygekvartetter, og i 2013 blev Christoph Henschel udnævnt til Æresprofessor ved Universitetet i Augsburg.


Højdepunkter i de senere sæsoner omfatter koncerter i London, Amsterdam, München, Yokohama, Tokyo, en stor turné i Latinamerika samt – for anden gang – turné med stjernecellisten Lynn Harrell og Schuberts store C-dur Kvintet på programmet.