Image 23-01-2022 at 17_edited_edited_edited.png
Image 23-01-2022 at 17_edited_edited_edited.png

program

Koncerten udfolder sig fra begyndelsen af det 20. århundrede til dags dato med uropførelse af komponist og DJ Cio D’Or.

Repertoiret kredser om de komponister af ‘klassisk musik’ der har taget rytmisk populærmusik, så som jazz, med i deres musik og hvordan der stadigt blandes og nedbrydes grænser mellem genrer.

Schulhoff, Muczynski, Peterson, Jakusjenko og Jongen er fem komponister som har skabt musik med et særligt ‘swingende’ islet og tilsat deres eget sprog og folklore.

 

Kvinden Cio D’Or er et lysende eksempel på den moderne måde at skabe et sådant tonesprog.

Et usædvanligt program fyldt med spilleglæde i hænderne på tre stjernemusikere, der alle er professorer ved Det Kongelige Konservatorium i Haag, Holland.

Erwin Schulhoff

'Hot-Sonate' for altsaxofon og klaver (1930)

 

Cio D’Or (Verdenspremiere) 

“Clavier début”

 

Robert Muczynski

'Fuzzette, the Tarantula' for fortæller, fløjte, altsaxofon og klaver (1962)

 

Pause

 

Igor Jakusjenko

Uddrag af 'Jazz album' (1982) for klaver:

“When Bach is smiling” “Sad guitarist” “Cinématographe”

 

Joseph Jongen

Sonate for fløjte og klaver, op. 77

 

Russell Peterson

Trio for fløjte, altsaxofon og klaver (2009)

kunstnere

Photo smiling.jpeg
Alena Walentin

Alena Walentin er kendt som en af de mest alsidige unge fløjtenister og har en international karriere som solist, kammermusiker og gæstefløjte med førende orkestre.

Hun optræder ofte som workshopleder, dommer, kammermusiklærer og er professor i fløjte og kammermusik ved flere ledende institutioner, såsom Det Kongelig Konservatorium i Haag og Royal Birmingham Conservatoire.

Alena har opført soloværker med Moskva Kammerorkester og Moskva Filharmoniske Orkester og har givet adskillige koncerter i de store koncertsale i hele Europa, Nordamerika og Asien.

 

Alena har optrådt som gæst – 1.fløjtenist – med mange orkestre, herunder orkestret i Royal Opera Covent Garden, Islands Symfoniorkester, The Philharmonia og MusicAeterna.

proshayev-03_uwe-arens.jpg
Denys Proshayev

Denys Proshayevs internationale gennembrud kom med sejren af førstepræmien ved den internationale klaverkonkurrence ARD i München i 2002.

Proshayev har samarbejdet med adskillige kendte orkestre, såsom München og Tjekkiet Filharmonikerne, Danmarks Radios Orkester, Radioorkestrene i München, Berlin, Köln, Leipzig, Frankfurt, Stuttgart, Hannover, St. Petersborg og Osaka Filharmonikerne.

Hans indspilning af Jean-Philippe Rameaus keyboardværker, udgivet i 2006 af Sony/BMG og meget rost af pressen og offentligheden, blev valgt af "Die Zeit" Edition, ved siden af Evgeny Kissin, Midori og Mariss Jansons, og er blevet hyldet som en af de "100 bedste klassiske cd'er".

unnamed.jpg
Lars Niederstrasser

Efter at have vundet otte førstepræmier i den nationale konkurrence Jugend musiziert debuterede Lars med Bochumer Philharmoniker, der opførte Glazunovkoncerten, i en alder af 18. Han optrådte også som solist med blandt andre Braunschweiger Staatsorchester og NDR Radiophilharmonie Orchester.

Han spiller sopransaxofon i Berlage Saxophone Quartet, som vandt den anerkendte Dutch Classical Talent Award 2013 i Concertgebouw i Amsterdam og Kersjes Prijs 2015. I 2014 udgav de deres debut-CD "SaxoFOLK" på MDG label efterfulgt af "In search of freedom" i 2017.

Lars spiller i orkestre som Royal Concertgebouw Orchestra, Dutch Radio Philharmonic Orchestra og Essener Philharmoniker.