Koncert No.3

19.30

10. August

'Saftstationen - Damme'

KUNSTNERE

Eva Kochenkova, Johannes Søe, Piotr Zelazny og Morten Mogensen 

Eva Kochenkova er født i Tchaikovsky by i Rusland, hvor hun startede musikalsk uddannelse i en alder af 6 år med samarbejde fra "Special Music School" i Moskva med prof. Dr. Galina Zubareva.

I 18-årsalderen fik Eva Kochenkova stillingen som solo cellist i kammerorkesteret "Guido Cantelli", hvor hun optrådte som solist og kammermusiker og har lavet et stort antal cd'er. Senere var hun ansat som solo cellist i "European Music Project" Ensemble i Tyskland. Som solist og kammermusiker optræder ofte Eva Kochenkova på P & O Music Festival at Sea med BBC-præsentanten af vært Richard Baker.

Johannes Søe Hansen er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Milan Vitek. I 1992 blev han ansat i DR Symfoni Orkestret som 1. koncertmester, en post han siden har varetaget. Som kammermusiker har han sideløbende haft en stor karriere med koncerter i Salzburg, London, Paris, Nuuk, De Forende Arabiske Emirater, Tokyo og New York med strygesekstetten Copenhagen Classic. Han er også medlem af Arild Kvartetten og Stadler Kvintetten. Johannes Søe Hansen har indspillet for EMI, CPO, Classico og Dacapo. Johannes Søe er prisvinder ved Den Internationale Carl Nielsen Violinkonkurrence.

Piotr Zelazny er født i Krakow, Polen.  Zelazny er uddannet på Krakow Musik-Akademi i 1987. I 1984 vandt han 4. pris i Polish Competition for Viola Players. Han foretog videregående studier hos Albert Lysy på det internationale Menuhin Musik Akademi i Schweitz samt hos Bruno Giuranna på Hochschule der Künste i Berlin. Han afsluttede sine studier med en række mesterkurser i Tyskland og Frankrig.

I 1987 blev han ansat som solobratschist i Krakow's kammerorkester -"Capella Cracoviensis". Som solist har han optrådt med polske symfoniorkestre.

Piotr Zelazny har været ansat i Ensemble Storstrøm siden 1993.

Morten Mogensen begyndte at spille klaver, da han var 6 år gammel. Han har studeret på Det kongelige danske Musikkonservatorium med Anker Blyme som lærer og havde debutkoncert fra solistklassen i 1990. I 1984 dannede Morten Mogensen sammen med Søren Elbæk (violin) og Troels Svane (cello) Københavns Klavertrio. Et samarbejde, der sammen med hans solistvirksomhed, har medført koncerter over hele landet og store dele af Europa (bl.a. Stockholm, Paris, Berlin, Bruxelles, Moskva, 'Wigmore Hall' i London, Wien og Salzburg), USA, Sydamerika samt solistopgaver med danske orkestre (bl.a. Torsdagskoncert med Radiosymfoniorkestret).

Til minde om:

Søren Elbæk ( 1966-2019 ) skulle have spillet ved denne koncert, men gik bort 8. juni. Koncerten vil blive gennemørt i hans minde. 

 

Søren Elbæk var en af de største violinister Danmark har haft, og både som solist og kammermusiker med The Copenhagen Trio, har Søren Elbæk turneret over hele Europa, i USA og i Rusland. Gennem årene har han modtaget flere hædersbevisninger, bl.a. Jacob Gade-prisen i 1988 og Musikanmeldernes Kunstnerpris i 1990. Søren Elbæk var endvidere en højt anerkendt og anmelderrost komponist.

Møn Sommerkoncert er sponsoreret 2019 af:

ARNE V. SCHLESCH

FOND

Foundation