Image 23-01-2022 at 12_edited.png

program

Vores 5. koncert sætter de mange fantastiske kvindelige komponister og deres musik i centrum. Værkerne på denne koncert er alt for lidt kendte og fortjener at blive spillet og hørt meget mere. 

De fem komponister har alle haft en betydelig produktion af værker og har skrevet musik på højeste niveau igennem det 20. århundrede. 

Desværre er det først igennem de sidste år, at kvindelige komponister får den opmærksomhed, som deres musik fortjener, og vi håber, at denne koncert er med til at give et velfortjent fokus på kvindelige komponister.

Denne aften byder på et væld af ukendte perler, som kun vil inspirere til at lære disse skønne komponister og deres musik bedre at kende.

Katherine Hoover 

Caprice for fløjte og guitar 

 Kokopeli, op. 43 for fløjte  

 Canyon echoes, op. 45 for fløjte 

 

Joan Tower

Snow dreams (1983) for fløjte og guitar

 

Claudia Montero  

Suite de los Buenos Aires (2009) for fløjte og guitar

 

pause

 

Emmy Frensel-Wegener

Suite for violin, bratsch og cello (1925) 

 

Amy Marcy Beach

Tema og variationer for fløjte og strygekvartet, op. 80   

kunstnere

floor-3.jpg
Floor leCoultre

Floor leCoultre blev anerkendt som 'Ungt Musiktalent Holland' i 2011 og afsluttede sine studier i 2014 med en udmærkelse for "overbevisende musikerskab" som elev af blandt andre Ilona Sie Dhian Ho og Pavel Vernikov.

Hun har etableret sig som en passioneret og kommunikativ musiker, har vundet mange priser og optrådt over hele Europa, Kina, Sydkorea, Sydamerika og USA.

Hun har optrådt som solist med forskellige orkestre og siden 2012 har Floor jævnligt arbejdet med ensembler som Amsterdam Sinfonietta, Ludwig og Det Skotske Kammerorkester.

Tim-Brackman-©FoppeSchut-.Webres.-_7FS2867.jpg
Tim Brachman

Som solist vandt han 3. præmie ved den hollandske violinkonkurrence Oskar Back, samt NTR-prisen for bedste præstation af 'Aeriko' af Calliope Tsoupaki. 

Siden september 2019 har hans strygekvartet (Animato-Kvartetten) opholdt sig på Dutch National String Quartet Academy (NSKA). Med Animato-Kvartetten modtog han ’Kersjes Fonds’ strygekvartet-stipendium (2017), og i 2021 vandt de 3. pris og særpris i Trondheim International Chamber Music Competition.

Tim er det stiftende medlem af Brackman-klavertrioen (2009), der modtog mange priser, lavede to cd'er og arrangerede sin egen festival i Amsterdam fra 2014-2017.

Siden 2018 har Tim været kunstnerisk leder af Podium Eibergen-fonden.

NiklasWalentin_04.jpg
Niklas Walentin

Niklas Walentin, dansk/schweizisk, født i 1994, er internationalt efterspurgt for sine præstationer som solist og kammermusiker og sit arbejde som underviser ved masterclasses. Han arbejder også som kunstnerisk leder for flere internationale koncertserier og festivaler.

Som solist optræder han ofte med dirigenter som Mario Venzago, Marc Soustrot, Henrik Schäfer og Jean Thorel. Han giver koncerter i berømte koncertsale som Mariinskij-teatret og Filharmonien i St. Petersborg, Carnegie Hall i New York, The Phillips Collection i Washington og Verbier Festival i Schweiz.

Niklas er også medlem i det prisvindende ensemble Trio Vitruvi, som er skaberen af den Reumert-vindende 'Kammerballetten'.

Alena Walentin photo 2.jpg
Alena Walentin

Alena Walentin er kendt som en af de mest alsidige unge fløjtenister, der har en international karriere som solist, kammermusiker og gæstefløjte med førende orkestre.

Hun optræder ofte som workshopleder, bedømmer, kammermusiklærer og er professor i fløjtee og kammermusik ved flere ledende institutioner, såsom Royal Conservatoire Den Haag og Royal Conservatorie Birmingham..

 

Alena har opført soloværker med Moscow Chamber Orchestra og Moscow Philharmonic Orchestra og har givet adskillige koncerter i de store koncertsale i hele Europa, Nordamerika og Asien. Alena har gæstet som første-fløjte med mange orkestre, herunder orkestret i Det Kongelige Operahus, Islands symfoniorkester, The Philharmonia og MusicAeterna.

gMoz4csUwdoKq2fV8ACZYFWP.webp
Niklas Johansen

Niklas Johansen har allerede modtaget international anerkendelse efter at have vundet 8 førstepriser ved internationale guitarkonkurrencer og priser som Danmarks Radios P2 Talentpris og Sonning Talentpris.

Han har spillet koncerter som solist og i kammermusikgrupper i 17 lande over hele verden. Han er ofte blevet inviteret til koncerter og masterclasses på anerkendte festivaler i Europa, Rusland og store dele af Kina.

Desuden har han indspillet sin debut-cd i 2016, som siden er blevet hørt af mere end 80.000 lyttere over hele verden, og han har optrådt som solist med orkestre som Danmarks Radios Symfoniorkester og ADDA Simfònica (Alicante).