top of page
Møn-04.08.2022-22.jpg

3. Masterclass & Festival Ensemble

Kære unge musikere - og balletdansere  - Kære unge kunstnere,

Vores vision ved Møn Sommerkoncert er at arbejde for formidling, forståelse og nydelse af de mange genrer, der tilsammen udgør det, vi kender som 'klassisk musik og dans'. Det vil vi gøre gennem vores festival og et koncertprogram, der præsenterer både kendte værker, glemte komponister og nye værker vi kommissionerer særligt til os.

Men den bedste måde, vi alle kan hjælpe hinanden med at holde vores musik levende og ung, er ved at alle generationer arbejder sammen!

Oplevelsen af ​​at arbejde med live bevægelse og musik går begge veje, og hos os er ballet en helt naturlig måde at visualisere musik på en virtuos og nyskabende måde.

Vores 3. udgave af Masterclasses & Festival Ensemble er et intensivt projekt under Møn Sommerkoncert, som giver undervisning i kammermusik, mulighed for solooptræden, adgang til "talks & lectures" med inspirerende nøglepersoner fra musikindustrien, og selvfølgelig deltagelse i vores eget ensemble som giver koncerter.

Der er åbnet begrænsede pladser til følgende instrumenter:

 • violin

 • bratsch

 • cello

 • kontrabas

 • fløjte

 • klarinet

 • fagot

 • horn

 • oboe

 

Såvel:

 • ballet

".. a perfect week!"

“The moment we arrived, we instantly new there was nothing to worry about. Thanks to the amazing organization and the most courteous people, it was just a perfect week!”


- Ludwig Balser, violin (DE)

@ludwigbalser

IMG_9367.JPG
KARLA HALTENWANGER

Som solist har Karla Haltenwanger optrådt med orkestre som Berliner Symphoniker, Berner Symphoniker og har givet i Wigmore Hall, Cologne Philharmonic, Laeiszhalle, m. fl.

 

Hendes passion for kammermusik førte til grundlæggelsen af Boulanger Trio i 2006, et ensemble, der nu nyder et internationalt ry. Den prisvindende klavertrio (vinder af den 4. Trondheim Internationale Kammermusikkonkurrence og vinder af Rauhe-prisen for ny kammermusik) har allerede indspillet fem cd'er med værker af bl.a. Schumann, Rihm, Saint-Saens, Schönberg, Brahms, Shostakovich, Vasks og Beethoven, som igen har modtaget priser som Exellentia Award for Brahms Liszt Schönberg-indspilningen og Supersonic Award for Canto Perpetuo CD'en.

 

Fra samarbejdet med nutidige komponister har Boulanger Trio udviklet sin egen koncertserie - Boulangerie - med koncerter i Radialsystem Berlin, i Elbphilharmonie i Hamborg og i Wiener Musikverein.

 

https://karlahaltenwanger.com/ 

H5A4128_klein.jpg
PHILLIPPE TONDRE

Phillipe Tondre er vinder af ARD International Music Competition München i 2011, og modtager af den prestigefyldte Beethoven Ring - en musikalsk ære uddelt af Beethoven Festen i Bonn.

 

Han debuterede i Berlin Philharmonie i juni 2013 og spillede Bohuslav Martinus koncert for obo, og blev i 2016 udnævnt til "Principal Oboe" for Gewandhaus Orchester Leipzig.

Philippe Tondre er en passioneret kammermusiker og besidder stillingen som "Principal Oboe" i Mito Chamber Orchestra Japan, grundlagt af Seiji Ozawa.

2020 blev han nomineret til hovedobo i Chamber Orchestra of Europe og samme år vandt han den eftertragtede stilling som rektor Obo i Philadelphia Orchestra med musikalsk leder Yannick Nézét-Séguin.

2022 markerede sin debut som solist i Carnegie Hall New York med Orchestra of St. Luke's og hans nominering som professor ved Curtis Institute of Music i Philadelphia.

https://www.philippetondre.com/

Trio Vitruvi 2022 by Caroline Bittencourt 82.jpg
NIKLAS WALENTIN

Niklas Walentin har modtaget mere end 25 internationale musikpriser, er tredobbelt prisvinder ved Den Internationale Carl Nielsen konkurrence i 2012, har udgivet 6 albums og står som kunstnerisk leder bag en række festivaler i Europa.

 

Niklas Walentin er endvidere internationalt efterspurgt for sit arbejde som underviser ved masterclasses og hans elever udmærker sig jævnligt med anmelderroste optrædender.

Som solist optræder han ofte med dirigenter som Mario Venzago, Marc Soustro, Henrik Schäfer og Jean Thorell. Han giver koncerter i berømte koncertsale som Mariinsky Theatre og Philharmonia i St. Petersborg, Carnegie Hall i New York, The Phillips Collection i Washington og Verbier Festival i Schweiz.

Niklas er også medlem i det prisvindende ensemble Trio Vitruvi, som er skaberen af den Reumert-vindende 'Kammerballetten'.

Niklas Walentin udgiver i 2024 sit første jazz-album, samt de samlede sonata for violin og klaver af Brahms for Naxos.

https://www.niklaswalentin-official.com/

A-5449970-1635449435-4254.jpg
BENEDIKT SCHROEDER

"Vi optager, vi udgiver, vi opdager ukendte områder af klassisk musik og giver håbefulde kunstnere en platform til at afsløre deres åbenbaringer." - Decurio Records.


Benedikt Schroeder er medstifter af pladeselskabet Decurio som blev grundlagt i 2018 i Berlin sammen med Lukas Kowalski.

Overalt i Europa samler det unge pladeselskab exceptionelle mennesker med samme ambition: unik klassisk musik.
 

Mærket har til formål at udvikle fremragende projekter med spændende musikalske og interkulturelle koncepter. Kunstnere med forskellig baggrund dedikerer sig til udvalgte musikalske fokus, kaster nyt lys over det velkendte og bringer det uhørte til lytterne ved at indspille ukendte værker for allerførste gang

.

362567657_770076861791019_3854305288435144389_n.jpg
JENS-CHRISTIAN WANDT

Jens-Christian Wandt er en dansk operasanger, tv- og radiovært og tenor. 1994 dimitterede han fra Musikhochschule Hamburg og efteruddannet sig hos professor Kim Borg, København og Gregory Lamare i New York. I 1995 debuterede han i rollen som Dr. Falke i operetten Flagermusen af Johann Strauss i Det Ny Teater.

Han havde engagementer i Gran Teatre del Liceu i Barcelona, Queen Elizabeth Hall i London, Berwaldhallen i Stockholm, Sydney Opera House og alle større danske koncertsale og kulturcentre. Jens-Christian medvirkede i DR's tv-serie "Sigurd & Operaen", hvor han præsenterede opera for børn sammen med Sigurd Barrett og DR Symfoniorkestret - også udgivet på cd og dvd. Sammen med den danske solodanser og balletmester Johan Kobborg tog Jens-Christian initiativ til Verdensballetten i 2008. Siden har forestillingen

har turneret landet rundt hver sommer, med HKH Prins Henrik og andre på det kreative hold. Han har udgivet flere cd'er. Jens-Christian blev tildelt Dronning Ingrids og Prins

Henriks Mindemedaljer.Jens-Christian er stifter og direktør for Verdensballetten.

Eric_Gauthier_4_Foto_Maks_Richter.jpg
ERIC GAUTHIER

Canadiske Eric Gauthier er, efter en lang karriere som solodanser ved Stuttgart Ballet, en af Europas mest eftertragtede koreografer. 

 

I 2007 startede han "Gauthier Dance" ved Theaterhaus Stuttgart. I 2011 vandt han Deutscher Tanzpreis og i  2012/13, var Gauthier to gange nomineret som årets danser i Tyskland.

Han har endvidere i 2015 startet Stuttgart Dance Festival, kaldet COLOURS, med  “open air“ forestillinger og danse aktiviteter.

 

“Gauthier Dance" havde debut i 2015 ved Jacob’s Pillow Festival, en af de største og mest prestigefuldte danse-begivenheder i Nord-Amerika, hvor de optråde med værker fra deres repertoire bestående af mere end imponerende 40 værker


https://www.theaterhaus.com/en/gauthier

IMG_9366.JPG
NABIL SHEHATA

Chefdirigent for Philharmonie Südwestfalen siden 2019 og musikdirektør for München Kammeropera siden september 2011.

Nabil Shehata begyndte sin dirigentkarriere i 2006 efter at have modtaget instruktion fra Daniel Barenboim  

Som kontrabassist er han er vinder af flere internationale konkurrencer herunder ARD-konkurrencen i München, hvor han modtog ikke kun førstepræmien, men også den eftertragtede også publikumsprisen.

Fra 2004 til 2008 var han hovedbassist i Berlin Philharmonic Orchestra, som han optrådte med som solist under Daniel Barenboim. Han har bestilt mange kontrabasværker fra komponister, herunder en koncert af Moritz Eggert.

At støtte unge kunstnere er af særlig betydning for Nabil Shehata, og han er stærkt engageret i West-Eastern Divan Orchestra, som han har været medlem af i mange år.

https://www.nabilshehata.com/

Photo smiling.jpg
ALENA WALENTIN

Alena Walentin er kendt som en af de mest alsidige unge fløjtenister og har en international karriere som solist, kammermusiker og gæstefløjte med førende orkestre.

Hun optræder ofte som workshopleder, dommer, kammermusiklærer og er professor i fløjte og kammermusik ved flere ledende institutioner, såsom Det Kongelige Konservatorium i Haag og Royal Birmingham Conservatoire.


Alena har opført soloværker med Moskva Kammerorkester og Moskva Filharmoniske Orkester og har givet adskillige koncerter i de store koncertsale i hele Europa, Nordamerika og Asien.

 

Alena har optrådt som gæst – 1. solofløjtenist – med mange orkestre, herunder orkestret i Covent Garden, Islands Symfoniorkester, The Philharmonia og MusicAeterna.


https://www.alenawalentin.com/

IMG_9368.JPG
ANDREAS VIERZIGER

Som tidligere manager arbejdede Andreas Vierziger for en række højprofilerede klassiske musikkunstnere – herunder en række Grammy-vindere – og samarbejdede jævnligt med førende orkestre, festivaler og koncertværter i hele Europa og udenfor.

Andreas Vierziger fokuserer på alternative performancekoncepter i klassisk musik, på social påvirkning og socialt ansvar gennem kunst og kultur, på musikledelse, på brand building og positionering samt på samarbejder mellem musik og andre discipliner.
 

Han har været jurymedlem ved tæt på 30 internationale musikkonkurrencer, herunder den internationale Johannes Brahms-konkurrence/Østrig, Fulbright Concerto Competition/USA, Mieczysław Wajnberg International Violin Competition/Polen, Karol Szymanowski International Music Competition/Polen og flere andre. I 2023 er han blevet udvalgt til at slutte sig til juryen for German Record Critics' Award.
 

Han blev udnævnt til foredragsstillinger ved University for Music and Performing Arts Wien (Cultural Management Postgraduate Program) samt Mozarteum University Salzburg. 

https://andreasvierziger.com/

Tid og sted

Masterclass & Festival Ensemble åbner for ankomst og prøvestart den 26. August. Der holdes dagligt prøver til og med den første koncert den 30. August, dernæst igen den 31. August med tilhørende koncert om aftenen. Afrejse er den 1. September.

Solo

Vi ved hvor vigtigt det er at stå frem med sin egen stemme og præsentere sine egne kunstneriske ideer. Derfor gives alle deltagere mulighed for at optræde solo under festivalen, både instrumentale og ballet deltagere, hvor der i dagene op til festivalen afholdes koncerter under titlen 'Unge Mestre'. Hver deltager modtager coaching og afholder prøver med Karla Haltenwagner inden deres optræden.

 

Festival Ensemble

Alle deltagere medvirker i vores Festival Ensemble, hvor professorer og deltagerer spiller sammen. Under festivalen arbejder Ensemblet på sit eget koncertprogram bestående af hovedværker fra kammermusiklitteraturen. Værkerne opføres ved åbningskoncerten den 21. Juli kl.19.30. Festival Ensemblet optræder også sammen med danserne der modtager undervisning af Eric Gauthier i Ballet, ved koncerten den 22. Juli kl. 19.30. Programmet for Ensemblet fastlægges og udsendes ca. 3 måneder inden koncerten og festivalen.

 

Masterclasses

Kammermusik er essensen af Møn Sommerkoncert. Vores masterclasses er med et yderst dedikeret fokus på at udvikle sammenspillet, kommunikationen og musikerskabet igennem det repertoire, der udvælges til Festival Ensemblet. Kort sagt så er Festival Ensemblet og Masterclasses to elementer, der går hånd i hånd for at videregive erfaring og styrke til en ny og stærk generation af kammermusikere.

On Tour
Et nyt og vigtigt tiltag ved vores Masterclass & Festival Ensemble er de koncerter som Møn Sommerkoncert afholder i samarbejde med festivaler og koncertserier i Danmark og udlandet. Som en del af Festival Ensemble har man chancen for at blive udvalgt til at optræde med sit repertoire man har arbejdet med under sin deltagelse i vores Masterclasses, samt i nogle tilfælde også med solistisk repertoire. 

 

Krav til ansøgeren:

 •  En tekniske kunnen og musikalsk kapacitet svarende til post konservatorie-niveau.

 •  Tidligere erfaring med kammermusik, samt at danse med livemusikere

 •  Interesse for at samarbejde på tværs af kunstformer og musikalske genre 

 •  Inden for aldersgruppen 18 år til 30 år (I særlige tilfælde kan der gives dispensation for alderen)
   

Pris for deltagelse: TBA

 

Ansøgningerne lukkes efter 15. Januar 2024.

 

Vi glæder os til at modtage din ansøgning og høre dig spille og opleve dig danse! 

 

Alena & Niklas Walentin

Kunstneriske ledere

jargar-strings-evoke-violin-logo-rgb.png
js500-062-9101-v2-violin-string-set.png
Møn Sommerkoncert's "Masterclass & Festival Ensemble" er støttet af Jargar Strings. 
bottom of page