top of page

Kære unge musik - og ballettalenter - Kære unge kunstnere,

Vores vision ved Møn Sommerkoncert er at arbejde for formidling, forståelse og nydelse af de mange genrer, der tilsammen udgør det, vi kender som 'klassisk musik'. Det vil vi gøre gennem vores festival og et koncertprogram, der præsenterer både kendte værker, glemte komponister og nye værker vi kommissionerer. Men den bedste måde, vi alle kan hjælpe hinanden med at holde vores musik levende og ung, er ved at alle generationer arbejder sammen.

Oplevelsen af ​​at arbejde med live bevægelse og musik går begge veje, og hos os er ballet en helt naturlig måde at visualisere musik på en virtuos og nyskabende måde.

Vores 2. udgave af Masterclasses & Festival Ensemble er et intensivt projekt under Møn Sommerkoncert, som giver undervisning i kammermusik, mulighed for solooptræden og selvfølgelig deltagelse i vores eget ensemble som giver koncerter.

Der er åbnet begrænsede pladser til følgende instrumenter:

 • violin

 • bratsch

 • cello

 • kontrabas

 • fløjte

 • klarinet

 • fagot

 • horn

 • oboe

 

Såvel:

 • ballet

Lærere

Møn-04.08.2022-37.jpg
juedt_patrick_dsc_0373_header_neu-1920x1080.jpg
Patrick Jüdt

Patrick Jüdt er professor i bratsch, kammermusik og samtidsmusik ved Hochschule der Künste Bern og underviser ved ECMA (European Chamber Music Academy) og er kunstnerisk leder for Bern ECMA Session.

Han optræder på nogle af de vigtigste musikfestivaler og koncertsale som Wiener Festwochen, Schleswig-Holstein Musikfestival, Luzern Musikfestival, Ojay Festival (Californien), Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, Tonhalle Zürich, Théatre des Champs-Élysées (Paris), Wigmore Hall (London).

 

Et tæt samarbejde som kammermusiker med komponister og musikere som blandt andre Helmut Lachenmann, György Kurtág, Heinz Holliger, Jürg Wyttenbach, Hansheinz Schneeberger har opbygget hans dybe interesse for den intime forbindelse mellem avantgarde og kulturel tradition.

hartmut-rohde-viola-gallery-21-copyright-josep-molina.jpg
Hartmut Rohde

Hartmut Rohde er professor i bratsch ved Universitet der Kunst i Berlin og gæsteprofessor ved Royal Academy of London. 

Hans elever ses ofte i samspil med musikalske legender, som med Anne-Sophie Mutter eller i forbindelse med udgivelser af albums hos pladeselskaber som Warner Classics.

Hartmut er stiftende medlem af den berømte Mozart Piano Quartet, der igennem de sidste 20 år har været en del af den kammermusikalske elite på verdenskortet, senest som vinder af den tyske Opus Klassik-pris for et af deres albums.

 

Hartmut Rohde's karriere som bratschist fører ham også til roller som solist eller som dirigent.

www.hartmut-rohde.com

Trio Vitruvi 2022 by Caroline Bittencourt 82.jpg
Niklas Walentin

Niklas Walentin har modtaget mere end 25 internationale musikpriser, udgivet 6 albums og står bag som kunstnerisk leder en række festivaler i Europa.

 

Niklas Walentin er endvidere internationalt efterspurgt for sit arbejde som underviser ved masterclasses.

Som solist optræder han ofte med dirigenter som Mario Venzago, Marc Soustro, Henrik Schäfer og Jean Thorell. Han giver koncerter i berømte koncertsale som Mariinsky Theatre og Philharmonia i St. Petersborg, Carnegie Hall i New York, The Phillips Collection i Washington og Verbier Festival i Schweiz.

Niklas er også medlem i det prisvindende ensemble Trio Vitruvi, som er skaberen af den Reumert-vindende 'Kammerballetten'.

www.niklaswalentin-official.com

Eric_Gauthier_4_Foto_Maks_Richter.jpg
Eric Gauthier

Canadiske Eric Gauthier er, efter en lang karriere som solodanser ved Stuttgart Ballet, en af Europas mest eftertragtede koreografer. 

 

I 2007 startede han "Gauthier Dance" ved Theaterhaus Stuttgart. I 2011 vandt han Deutscher Tanzpreis og i  2012/13, var Gauthier to gange nomineret som årets danser i Tyskland.

 

 

Han har endvidere i 2015 startet Stuttgart Dance Festival, kaldet COLOURS, med  “open air“ forestillinger og danse aktiviteter.

 

“Gauthier Dance" havde debut i 2015 ved Jacob’s Pillow Festival, en af de største og mest prestigefuldte danse-begivenheder i Nord-Amerika, hvor de optråde med værker fra deres repertoire bestående af mere end imponerende 40 værker

Photo smiling.jpeg
Alena Walentin

Alena Walentin er kendt som en af de mest alsidige unge fløjtenister og har en international karriere som solist, kammermusiker og gæstefløjte med førende orkestre.

Hun optræder ofte som workshopleder, dommer, kammermusiklærer og er professor i fløjte og kammermusik ved flere ledende institutioner, såsom Det Kongelige Konservatorium i Haag og Royal Birmingham Conservatoire.

Alena har opført soloværker med Moskva Kammerorkester og Moskva Filharmoniske Orkester og har givet adskillige koncerter i de store koncertsale i hele Europa, Nordamerika og Asien.

 

Alena har optrådt som gæst – 1. solofløjtenist – med mange orkestre, herunder orkestret i Covent Garden, Islands Symfoniorkester, The Philharmonia og MusicAeterna.

www.alenawalentin.com

J. Zathey.jpg
Joanna Zathey

Joanna Zathey er som pianist ikke kun efterspurgt internationalt som akkompagnatør men også for sin erfaring som underviser og rådgiver i kammermusik. 

Efter studier som solist med Grzegorz Kurzyński og som kammermusiker med Prof. Dora Schwarzberg’s har hun udmærket sig ved internationalle konkurrence i begge aspekter.

 

Hun er officiel akkompagnatør ved mange af de største konkurrencer i Europa har modtaget mere end 70 ærespriser som akkompagnatør.

 

Siden 2011 har hun dannet fast duo med violinist Jaroslaw Nadrzycki hvor de senest har indspillet sonater af Brahms for Orphée Classics.

".. a perfect week!"

“The moment we arrived, we instantly new there was nothing to worry about. Thanks to the amazing organization and the most courteous people, it was just a perfect week!”


- Ludwig Balser, violin (DE)

@ludwigbalser

indhold

Indhold

Tid og sted

Masterclass & Festival Ensemble åbner for ankomst og prøvestart den 17. juli. Der holdes dagligt prøver til og med den første koncert den 21. Juli, dernæst igen den 22. Juli med tilhørende koncert om aftenen. Afrejse er den 23. Juli.

Solo

Vi ved hvor vigtigt det er at stå frem med sin egen stemme og præsentere sine egne kunstneriske ideer. Derfor gives alle deltagere mulighed for at optræde solo under festivalen, både instrumentale og ballet deltagere, hvor der i dagene op til festivalen afholdes koncerter under titlen 'Unge Mestre'. Hver deltager modtager coaching og afholder prøver med Joanna Zathey inden deres optræden.

 

Festival Ensemble

Alle deltagere medvirker i vores Festival Ensemble, hvor professorer og deltagerer spiller sammen. Under festivalen arbejder Ensemblet på sit eget koncertprogram bestående af hovedværker fra kammermusiklitteraturen. Værkerne opføres ved åbningskoncerten den 21. Juli kl.19.30. Festival Ensemblet optræder også sammen med danserne fra Verdensballetten, samt Masterclass-deltagere i Ballet, ved koncerten den 22. Juli kl. 19.30. Programmet for Ensemblet fastlægges og udsendes ca. 3 måneder inden koncerten og festivalen.

 

Masterclasses

Kammermusik er essensen af Møn Sommerkoncert. Vores masterclasses er med et yderst dedikeret fokus på at udvikle sammenspillet, kommunikationen og musikerskabet igennem det repertoire, der udvælges til Festival Ensemblet. Kort sagt så er Festival Ensemblet og Masterclasses to elementer, der går hånd i hånd for at videregive erfaring og styrke til en ny og stærk generation af kammermusikere.

On Tour
Et nyt og vigtigt tiltag ved vores Masterclass & Festival Ensemble er de koncerter som Møn Sommerkoncert afholder i samarbejde med festivaler og koncertserier i Danmark og udlandet. Som en del af Festival Ensemble har man chancen for at blive udvalgt til at optræde med sit repertoire man har arbejdet med under sin deltagelse i vores Masterclasses, samt i nogle tilfælde også med solistisk repertoire. 

 

Krav til ansøgeren:

 •  En tekniske kunnen og musikalsk kapacitet svarende til konservatorie-niveau.

 •  Tidligere erfaring med kammermusik

 •  Inden for aldersgruppen 15 år til 30 år 

Pris for deltagelse: 3.000 kr., inkluderer ophold, forplejning og adgang til festivalens koncerter og aktiviteter.

Ansøg inden 1. April 

Vi glæder os til at modtage din ansøgning og høre dig spille og opleve dig danse! 

Alena & Niklas Walentin

Kunstneriske ledere

Anchor 1
Ansøgningsform

Tak for din ansøgning!

bottom of page