Skærmbillede 2022-01-18 kl. 10_edited.png

Kære unge musiktalenter og kunstnere, 

Vores vision på Møn Sommerkoncert er at arbejde for udbredelsen, forståelsen og glæden for de mange genrer, der tilsammen er hvad vi kender som 'klassisk musik'. Dette ønsker vi at gøre igennem vores festival og et koncertprogram, der præsenterer både velkendte værker og ukendte komponister. Men den bedste måde, vi alle kan hjælpe hinanden med at få vores musik til at fremstå levende og ungt, er ved at alle generationer samarbejder.

Derfor præsenterer vi vores 1. udgave af Masterclasses & Festival Ensemble - et intensivt projekt under Møn Sommerkoncert, som giver undervisning i kammermusik, mulighed for solooptræden og naturligvis medvirken i vores eget ensemble, der giver sin egen koncert samt medvirker ved afslutningskoncerten.

Der åbnes plads til følgende instrumenter:

 • violin

 • bratsch 

 • cello

 • kontrabas

 • fløjte

 • klarinet

 • fagot

 • horn

 • obo

lærere

Photo smiling.jpeg
Alena Walentin

Alena Walentin er kendt som en af de mest alsidige unge fløjtenister og har en international karriere som solist, kammermusiker og gæstefløjte med førende orkestre.

Hun optræder ofte som workshopleder, dommer, kammermusiklærer og er professor i fløjte og kammermusik ved flere ledende institutioner, såsom Det Kongelige Konservatorium i Haag og Royal Birmingham Conservatoire.

Alena har opført soloværker med Moskva Kammerorkester og Moskva Filharmoniske Orkester og har givet adskillige koncerter i de store koncertsale i hele Europa, Nordamerika og Asien.

 

Alena har optrådt som gæst – 1.fløjtenist – med mange orkestre, herunder orkestret i Covent Garden, Islands Symfoniorkester, The Philharmonia og MusicAeterna.

field4.jpg
Geneviève Strosser

Geneviève Strosser studerede hos Claude Ducrocq i Strasbourg, Serge Collot og Jean Sulem i Paris og havde lektioner hos Yuri Bashmet, Franco Donatoni og György Kurtág. Hun kan jævnligt høres på Festwochen i Salzburg og Berlin, Ars Musica og Wien Modern.

 

Geneviève Strosser har en stærk tilknytning til samtidsmusik. Hun var medlem af Ensemble Intercontemporain, Klangforum Wien og Contrechamps. Komponister som Stefano Gervasoni og Hugues Dufourt dedikerede solokoncerter til hende. I 2011 udgav hun en cd med soloværker af Holliger, Ligeti, Donatoni, Lachenmann og Scelsi.

 

Hun underviser desuden i strygekvartetter på Trinity College of Music i London og bratsch på Musikhochschule Basel.

J. Zathey.jpg
Joanna Zathey

Joanna Zathey er som pianist ikke kun efterspurgt internationalt som akkompagnatør men også for sin erfaring som underviser og rådgiver i kammermusik. 

Efter studier som solist med Grzegorz Kurzyński og som kammermusiker med Prof. Dora Schwarzberg’s har hun udmærket sig ved internationalle konkurrence i begge aspekter.

 

Hun er officiel akkompagnatør ved mange af de største konkurrencer i Europa har modtaget mere end 70 ærespriser som akkompagnatør.

 

Siden 2011 har hun dannet fast duo med violinist Jaroslaw Nadrzycki hvor de senest har indspillet sonater af Brahms for Orphée Classics.

juedt_patrick_dsc_0373_header_neu-1920x1080.jpg
Patrick Jüdt

Patrick Jüdt er professor i bratsch, kammermusik og samtidsmusik ved Hochschule der Künste Bern og underviser ved ECMA (European Chamber Music Academy) og er kunstnerisk leder for Bern ECMA Session.

Han optræder på nogle af de vigtigste musikfestivaler og koncertsale som Wiener Festwochen, Schleswig-Holstein Musikfestival, Luzern Musikfestival, Ojay Festival (Californien), Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, Tonhalle Zürich, Théatre des Champs-Élysées (Paris), Wigmore Hall (London).

 

Et tæt samarbejde som kammermusiker med komponister og musikere som blandt andre Helmut Lachenmann, György Kurtág, Heinz Holliger, Jürg Wyttenbach, Hansheinz Schneeberger har opbygget hans dybe interesse for den intime forbindelse mellem avantgarde og kulturel tradition.

Beyerle.jpeg
Hatto Beyerle

Hatto Beyerle er tidligere professor i bratsch og kammermusik ved MDW i Wien, Musikhochschule i Hannover og Basel. Han er også grundlæggeren og leder af ECMA (European Chamber Music Academy).

Hatto Beyerle er en legende i kammermusik og er grundlæggeren af nogle af verdens mest succesfulde ensembler, såsom Alban Berg kvartetten og Wienersolisterne. 

 

Mange af hans elever, både solister og ensembler, har markeret sig og opnået store internationale karrierer, bla. Metafour Quartet, Quiroga Quartet, Trio Gaspar og Trio Vitruvi.

indhold

Tid og sted

Masterclass & Festival Ensemble åbner for ankomst den 31. juli med prøvestart fra den 1. august. Der holdes dagligt prøver til og med den første koncert den 4. august, dernæst igen den 5. og 6. med afslutningskoncert om aftenen. Afrejse den 7. august.

Solo

Vi ved hvor vigtigt det er at stå frem med sin egen stemme og præsentere sine egne musikalske ideer. Derfor gives alle deltagere mulighed for at optræde solo under festivalen, hvor der hver eftermiddag afholdes koncerter under titlen 'Unge Mestre'.

 

Festival Ensemble

Alle deltagere medvirker i Festival Ensemblet, som under festivalen arbejder på sit eget koncertprogram, der spilles ved koncerten den 4. august kl.19.30, og optræder sammen med danserne fra Verdensballetten ved afslutningskoncerten den 6. august kl. 19.30. Programmet for ensemblet fastlægges og udsendes ca. 2 måneder inden koncerten og festivalen.

 

Masterclasses

Kammermusik er essensen af Møn Sommerkoncert. Derfor er vores masterclasses i år udelukkende med fokus på at udvikle sammenspillet, kommunikationen og musikerskabet igennem det repertoire, der udvælges til Festival Ensemblet. Kort sagt så er Festival Ensemblet og Masterclasses to elementer, der går hånd i hånd for at videregive erfaring og styrke til en ny og stærk generation af kammermusikere.

 

Krav til ansøgeren:

 •  En tekniske kunnen og musikalsk kapacitet svarende til konservatorie-niveau.

 •  Tidligere erfaring med kammermusik

 •  Inden for aldersgruppen 15 år til 30 år 

Pris for deltagelse: 2.200 kr. (inkluderer ophold og adgang til festivalens koncerter og aktiviteter. Uden forplejning).

Ansøg inden 1. maj 

Vi glæder os til at modtage din ansøgning og høre dig spille! 

Alena & Niklas Walentin

Kunstneriske ledere

Ansøgningsform

Tak for din ansøgning!