top of page
Møn-04.08.2022-34.jpg

Møn Festival Ensemble 1

21. Juli | Kl. 19.30

Festivalen Møn Sommerkoncert’s præsenterede ved sin 5. sæson et nyt forløb under navnet  "Masterclass & Festival Ensemble". Forløbet giver unge professionelle der ønsker at skabe karriere i deres eget navn, mulighed for at arbejde ligeværdigt med professionelle, etablerede kunstnere og professorer fra nogle af Europas førende institutioner. 

Ensemblet arbejder under festivalen med sit eget repertoire, som efterfølgende præsenteres både på Møn og videre på internationale festivaler og koncertserier.

Ensemblet består både af unge musikere og balletdansere. Ved denne koncert er det ensemblets musikere som optræder med årets tilknyttede undervisere er Patrick Jüdt, Hartmut Rohde, Joanna Zathey, Alena Walentin og Niklas Walentin, i gæstespil med Anne Denholm.

 

Johann Nepomuk Hummel (1778-1837)

Serenade nr. 2, C-dur, opus 66

for fløjte, fagot, violin, bratsch og klaver

Allegro maestoso (La Clemenza di Tito)

Larghetto con espressivo (Tryllefløjten)

Allegretto alla spagniola Andantino (Zephir)

Allegro (La Tempesta di Mare)

Andante con moto (Tryllefløjten)

Allegro moderato (Marche)

Walzer

 

Theobald Böhm (1794-1881)

Trois duos de Mendelssohn et Lachner, opus 33

for 2 fløjter og klaver

Allegretto non troppo

Allegro agitato

Allegro non troppo

​ Pause

 

Johannes Brahms (1833-1897)

Kvintet, f-mol, opus 34 for klaver, 2 violiner,

bratsch og violoncel

Allegro non troppo

Andante, un poco adagio

Scherzo: Allegro Poco sostenuto -

Allegro non troppo - Presto non troppo

kunstnere

Møn-04.08.2022-25.jpg
Møn Festival Ensemble

Archie Auger er en britisk fagottist og arbejder i øjeblikket som anden solofagot i Det Kongelige Kapel i København. Han har studeret ved Royal Birmingham Conservatoire, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Elisa Bartolomé Gómez er en fløjtenist fra den kanariske ø Tenerife/Spanien. Hun afsluttede sin bacheloruddannelse på Kanarieøernes højere musikkonservatorium med den højeste karakter. Elisa studerer klassisk fløjte på Det Kongelige Konservatorium i Haag hos Alena Walentin.

Theresa Laun er en østrisk cellist som har vundet både den nationale konkurrence "prima la musica" og "musica juventutis", hvilket har ført til flere optrædener bl.a. i Wiener Konzerthaus og Wiener Musikverein, Mozarthaus, Biennale Horn.

Antonia Ohnimus er en tysk bratschist. I 2016 har hun taget sin kandidatgrad på Universität der Künste (Berlin) hos Hartmut Rohde. Hun er flere gange prisvinder af internationale og nationale konkurrencer. Siden 2022 spiller hun regelmæssigt som vikar med bl.a. Wienerfilharmonikerne og Frankfurts Radiosymfoniorkester. Desuden er hun medlem af det internationale Gustav Mahler Youth Orchestra.

Freja Julie Rasch Eskildsen er en dansk violinist, der netop har taget sin bachelorgrad på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med professor Tim Frederiksen og professor Peter Herresthal som undervisere. Hun er tidligere prisvinder ved Berlingske Klassiske Musikkonkurrence, Øresunds Solist og Jacob Gades violinkonkurrence og indgår i Jacob Gades talentprogram med fokus på kammermusik og performance.

Kristín Ýr Jónsdóttir er en islandsk fløjtenist. Hun studerer sin kandidat på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Alena Walentin. Hendes træblæserkvintet Vindtro vandt førsteprisen i The Nordic Wind Chamber Music Competition i 2021 og blev udvalgt til P2 Chamber Music Competition i 2022.

hartmut-rohde-viola-gallery-21-copyright-josep-molina.jpg
Hartmut Rohde

Hartmut Rohde er en af de førende og mest efterspurgte europæiske bratschister, kendt for sin stilistiske og retoriske alsidighed.

 

Han er især interesseret i at bringe en historisk tilgang til sine fortolkninger af de klassiske, romantiske og nutidige repertoirer.

 

Blandt Rohdes faste kammermusikpartnere er Janine Jansen, Jörg Widmann, Christian Tetzlaff, Kolja Blacher, Paul Meyer, Lars Vogt og David Geringas. Han har et professorat ved University of the Arts Berlin og er stiftende medlem af den berømte Mozart Piano Quartet, der foretager omfattende verdensomspændende ture.

Trio Vitruvi 2022 by Caroline Bittencourt 82.jpg
Niklas Walentin

"Walentin is a fastidious, well-trained musician. 
(..) I hope he starts to visit our shores often."
- The Washington Post

Med mere end 25 internationale musikpriser, 6 albums og og 70 årlige optrædender som solist og kammermusikere er Niklas Walentin et internationalt efterspurt navn.

Han optræder i koncertsale såsom Carnegie Hall i New York og Mariinsky Teatret i Skt. Petersborg, og er ses også som kunstnerisk leder ved en række festivaler i Europa.

Han giver ofte masterclasses i ind og udland, og er også medstifter af ensemblet Trio Vitruvi som står bag den prisvindende "Kammerballetten" 

juedt_patrick_dsc_0373_header_neu-1920x1080.jpg
Patrick Jüdt

Patrick Jüdt er professor i bratsch, kammermusik og samtidsmusik ved Hochschule der Künste Bern og underviser ved ECMA (European Chamber Music Academy) og er kunstnerisk leder for Bern ECMA Session.

 

Han optræder på nogle af de vigtigste musikfestivaler og koncertsale som Wiener Festwochen, Schleswig-Holstein Musikfestival, Luzern Musikfestival, Ojay Festival (Californien), Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, Tonhalle Zürich, Théatre des Champs-Élysées (Paris), Wigmore Hall (London).

 

Et tæt samarbejde som kammermusiker med komponister og musikere som blandt andre Helmut Lachenmann, György Kurtág, Heinz Holliger, Jürg Wyttenbach, Hansheinz Schneeberger har opbygget hans dybe interesse for den intime forbindelse mellem avantgarde og kulturel tradition.

Photo smiling.jpeg
Alena Walentin

Alena Walentin er kendt som en af de mest alsidige unge fløjtenister og har en international karriere som solist, kammermusiker og gæstefløjte med førende orkestre.

 

Hun optræder ofte som workshopleder, dommer, kammermusiklærer og er professor i fløjte og kammermusik ved flere ledende institutioner, såsom Det Kongelige Konservatorium i Haag og Royal Birmingham Conservatoire.

Alena har opført soloværker med Moskvas Kammerorkester og Moskvas Filharmoniske Orkester og har givet adskillige koncerter i de store koncertsale i hele Europa, Nordamerika og Asien.

 

Alena har optrådt som gæst – 1.fløjtenist – med mange orkestre, herunder orkestret i Covent Garden, Islands Symfoniorkester, The Philharmonia og MusicAeterna.

 

DSCF9095.jpg
Joanna Zathey

Joanna Zathey er som pianist ikke kun efterspurgt internationalt som akkompagnatør men også for sin erfaring som underviser og rådgiver i kammermusik. 

 

Efter studier som solist med Grzegorz Kurzyński og som kammermusiker med Prof. Dora Schwarzberg har hun udmærket sig ved internationalle konkurrencer i begge aspekter.

 

Hun er officiel akkompagnatør ved mange af de største konkurrencer i Europa har modtaget mere end 70 ærespriser som akkompagnatør.

 

Siden 2011 har hun dannet fast duo med violinist Jaroslaw Nadrzycki hvor de senest har indspillet sonater af Brahms for Orphée Classics.

bottom of page