Rough Surface
Untitled 8_edited.png

program

1. koncert på Møn Sommerkoncert præsenterer værker fra det nye projekt 'New Nordic' og musik af den belgiske mesterkomponist Cesar Franck.

Cesar Franck fejre sit 200 års jubilæum i år -
 

New Nordic er et projekt mellem violinist Niklas Walentin og Ensemble Storstrøm, som agerer som et musikalsk snapshot af det moderne Norden set igennem en genfortolkning af det romantiske format, 'Koncert for violin & orkester' - nu i lommeformat!
 

Hør bl.a. to nye 'Pocket Concertos' af danske Poul Ruders og norske Aksel Kolstad.

Poul Ruders:

Koncert for violin og ensemble

Dmitri Shostakovich arr. Fabrice Pierre:

Præludier

Aksel Kolstad:

Koncert for violin og ensemble

pause

Cesar Franck​

Kvintet for klaver og strygere, f-mol  

kunstnere

273600_Ensemblet.jpg
Ensemble Storstrøm

Ensemble Storstrøm blev dannet i 1991 og består af 8 højt profilerede kammermusikere i en unik instrumentbesætning: 3 strygere, 3 blæsere, klaver og harpe. 

Ensemblet afholder hvert år mellem 90-100 koncerter og arrangementer. 2 årlige festivaler, som ensemblet afholder, er de kunstneriske flagskibe.

Over 30 cd-indspilninger, talrige radiotransmissioner i DR P2 samt en stor digital synlighed placerer Ensemble Storstrøm som en markant kulturinstitution i det danske musikliv.

Med internationale samarbejder fungerer Ensemble Storstrøm som en kulturel ambassadør for den danske kammermusik og sin landsdel, nationalt og internationalt.

NiklasWalentin_06.jpg
Niklas Walentin

"Walentin is a fastidious well-trained musician .. I hope he starts to visit our shores often.”
- Washington Post

 

Niklas Walentin, dansk/schweizisk, født i 1994, er internationalt efterspurgt for sine præstationer som solist og kammermusiker og sit arbejde som underviser ved masterclasses. Han arbejder også som kunstnerisk leder for flere internationale koncertserier og festivaler.

Som solist optræder han ofte med dirigenter som Mario Venzago, Marc Soustrot, Henrik Schäfer og Jean Thorel.

Han giver koncerter i berømte koncertsale som Mariinskij-teatret og Filharmonien i St. Petersborg, Carnegie Hall i New York, The Phillips Collection i Washington og Verbier Festival i Schweiz.