top of page

Slørede Ekkoer

21. Juli | Kl. 16.00

Møn Sommerkoncert’s 6. Udgave åbner med et intimt program for harpe, fløjte og bratsch.

Festivalen fortsætter sit fokus på værker og komponister med mindre bevågenhed på nutidens scener. Dette gøres tilmed igennem et ensemble der meget sjældent får lov til at udgøre en hel koncert for sig selv.

Prof. Alena Walentin er i sammenspil med sin kollega og bratschisten Prof. Patrick Jüdt fra Hochschule der Künste Bern og Anne Denholm, som er soloharpenist i BBC Concert Orchestra.

ARNOLD BAX (1883-1953) - England

Trio Elegiac (1916) for fløjte, bratsch og harpe

 

LIOR NAVOK (*1971) - Israel

Veiled Echoes (2000) for fløjte, bratsch og harpe

Dolente, con nostalgia

Sognando

Vivace

 

MAURICE RAVEL (1875-1937) - Frankrig

Sonatina en Trio (1905)

arr. for fløjte, bratsch og harpe

Modéré

Mouvement de menuet

Animé

 

Pause 

 

MEL BONIS (1858-1937) - Frankrig

Scènes de la forêt (1927)

arr. for fløjte, bratsch og harpe

Nocturne

Invocation

"Pour Artémis"

 

MARGUERITE ROESGEN-CHAMPION (1894-1976) - Frankrig

Suite Française (1936) for fløjte og harpe

Sonnet Complainte

Rondeau

 

ELIZABETH POSTON (1905-1887) - England

Trio (1958) for fløjte, bratsch og harpe

Piacevole

Molto moderato

Dolce delicato

Vivace scherzando

kunstnere

Photo smiling.jpeg
Alena Walentin

Alena Walentin er kendt som en af de mest alsidige unge fløjtenister og har en international karriere som solist, kammermusiker og gæstefløjte med førende orkestre.

 

Hun optræder ofte som workshopleder, dommer, kammermusiklærer og er professor i fløjte og kammermusik ved flere ledende institutioner, såsom Det Kongelige Konservatorium i Haag og Royal Birmingham Conservatoire.

Alena har opført soloværker med Moskvas Kammerorkester og Moskvas Filharmoniske Orkester og har givet adskillige koncerter i de store koncertsale i hele Europa, Nordamerika og Asien.

 

Alena har optrådt som gæst – 1.fløjtenist – med mange orkestre, herunder orkestret i Covent Garden, Islands Symfoniorkester, The Philharmonia og MusicAeterna.

juedt_patrick_dsc_0373_header_neu-1920x1080.jpg
Patrick Jüdt

Patrick Jüdt er professor i bratsch, kammermusik og samtidsmusik ved Hochschule der Künste Bern og underviser ved ECMA (European Chamber Music Academy) og er kunstnerisk leder for Bern ECMA Session.

 

Han optræder på nogle af de vigtigste musikfestivaler og koncertsale som Wiener Festwochen, Schleswig-Holstein Musikfestival, Luzern Musikfestival, Ojay Festival (Californien), Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, Tonhalle Zürich, Théatre des Champs-Élysées (Paris), Wigmore Hall (London).

 

Et tæt samarbejde som kammermusiker med komponister og musikere som blandt andre Helmut Lachenmann, György Kurtág, Heinz Holliger, Jürg Wyttenbach, Hansheinz Schneeberger har opbygget hans dybe interesse for den intime forbindelse mellem avantgarde og kulturel tradition.

Anne-Denholm-royal_post_Julian_Dodd-600x500-1.jpg
Anne Denholm

Anne Denholm modtog sin kandidat i 2015 fra Royal Academy of Music (RAM) med udmærkelse, efterfuldt af Renata Scheffel-Stein Harp-prisen, Sir Reginald Thatcher-prisen og en Regency Award for bemærkelsesværdig præstation.

Under hendes studier på The Royal Academy var hun den første harpenist til at vinde den historiske RAM Club Prize, to gange vinderen af Skaila Kanga Harp-prisen, og indehaveren af Headley Trust Award og John Thomas Scholarship. I juli 2015 blev hun udnævnt til officiel harpist for hans kongelige højhed Prinsen af Wales.

Hun er den femte kunstner, der har bevaret denne stilling siden genindtræden i 2000.

bottom of page