top of page

Slørede ekkoer

21. Juli | Kl. 16.00

Møn Sommerkoncert’s 6. Udgave åbner med et intimt program for harpe, fløjte og bratsch.

Festivalen fortsætter sit fokus på værker og komponister med mindre bevågenhed på nutidens scener. Dette gøres tilmed igennem et ensemble der meget sjældent får lov til at udgøre en hel koncert for sig selv.

Prof. Alena Walentin er i sammenspil med sin kollega og bratschisten Prof. Patrick Jüdt fra Kunstakademie Bern og Anne Denholm, som er soloharpenist i BBC Symphony Orchestra.

Lior Navok: “Veiled Echoes“

Arnold Bax: Trio Elegiac Trio

Andre Jolivet: Petite Suite
 

Maurice Ravel: Sonatine en Trio arr. fløjte, bratsch, harpe

pause

Mel Bonis: Scenes de la forêt
 

Marguerite Roesgen-Champion: Suite Francaise for fløjte og harpe
 

Elizabeth Poston: Trio for fløjte, bratsch og harpe

kunstnere

Photo smiling.jpeg
Alena Walentin

Alena Walentin er kendt som en af de mest alsidige unge fløjtenister og har en international karriere som solist, kammermusiker og gæstefløjte med førende orkestre.

 

Hun optræder ofte som workshopleder, dommer, kammermusiklærer og er professor i fløjte og kammermusik ved flere ledende institutioner, såsom Det Kongelige Konservatorium i Haag og Royal Birmingham Conservatoire.

Alena har opført soloværker med Moskva Kammerorkester og Moskva Filharmoniske Orkester og har givet adskillige koncerter i de store koncertsale i hele Europa, Nordamerika og Asien.

 

Alena har optrådt som gæst – 1.fløjtenist – med mange orkestre, herunder orkestret i Covent Garden, Islands Symfoniorkester, The Philharmonia og MusicAeterna.

juedt_patrick_dsc_0373_header_neu-1920x1080.jpg
Patrick Jüdt

Patrick Jüdt er professor i bratsch, kammermusik og samtidsmusik ved Hochschule der Künste Bern og underviser ved ECMA (European Chamber Music Academy) og er kunstnerisk leder for Bern ECMA Session.

 

Han optræder på nogle af de vigtigste musikfestivaler og koncertsale som Wiener Festwochen, Schleswig-Holstein Musikfestival, Luzern Musikfestival, Ojay Festival (Californien), Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, Tonhalle Zürich, Théatre des Champs-Élysées (Paris), Wigmore Hall (London).

 

Et tæt samarbejde som kammermusiker med komponister og musikere som blandt andre Helmut Lachenmann, György Kurtág, Heinz Holliger, Jürg Wyttenbach, Hansheinz Schneeberger har opbygget hans dybe interesse for den intime forbindelse mellem avantgarde og kulturel tradition.

Anne-Denholm-royal_post_Julian_Dodd-600x500-1.jpg
Anne Denholm

Anne Denholm modtog sin kandidat i 2015 fra Royal Academy of Music (RAM) med udmærkelse, efterfuldt af Renata Scheffel-Stein Harp-prisen, Sir Reginald Thatcher-prisen og en Regency Award for bemærkelsesværdig præstation.

Under hendes studier på The Royal Academy var hun den første harpenist til at vinde den historiske RAM Club Prize, to gange vinderen af Skaila Kanga Harp-prisen, og indehaveren af Headley Trust Award og John Thomas Scholarship. I juli 2015 blev hun udnævnt til officiel harpist for hans kongelige højhed Prinsen af Wales.

Hun er den femte kunstner, der har bevaret denne stilling siden genindtræden i 2000.

bottom of page