Skærmbillede 2022-03-07 kl. 10.10.27.png

program

3. koncert på Møn Sommerkoncert omhandler Sergej Tanejev - pianist, komponist, forfatter, professor - og en af Ruslands mest prominente musikpersonligheder.

Ud over at være en eminent pianist, var han en helt særlig komponist og var en af de få, der kunne mestre den matematiske opbygning af musik uden at miste følelser og gå på kompromis med naturlig skønhed. 

Da hans nære ven Tjajkovskij trak sig tilbage fra konservatoriet i Moskva, tog Tanejev over og påvirkede den næste generation af komponister - heriblandt Rachmaninov og Skrjabin som hver især gjorde brug af deres læres viden på vidt kontrasterende vis.

Sergei Rachmaninov

Trio élégiaque nr. 1, g-mol (1892) for klavertrio 

Aleksandr Skrjabin

Præludier for klaver

Sergei Rachmaninov ‚

Romance for violin og klaver, a-mol, op. 6:1

Aleksandr Skrjabin

Præludier solo klaver

Sergej Rachmaninov

Cello sonate, 

Piotr I. Tchaikovsky

Årstiderne, op. 37a for klaver

pause

Sergei Taneyev

Klaverkvartet, E-dur, opus 20

kunstnere

field4.jpg
Geneviève Strosser

Geneviève Strosser studerede hos Claude Ducrocq i Strasbourg, Serge Collot og Jean Sulem i Paris og havde lektioner hos Jurij Basjmet, Franco Donatoni og György Kurtág. Hun kan jævnligt høres på Festwochen i Salzburg og Berlin, Ars Musica og Wien Modern.

Geneviève Strosser har en stærk tilknytning til samtidsmusik. Hun var medlem af Ensemble Intercontemporain, Klangforum Wien og Contrechamps. Komponister som Stefano Gervasoni og Hugues Dufourt dedikerede solokoncerter til hende. I 2011 udgav hun en cd med soloværker af Holliger, Ligeti, Donatoni, Lachenmann og Scelsi.

 

Hun underviser desuden i strygekvartetter på Trinity College of Music i London og bratsch på Musikhochschule Basel.

04d9aa_d9f38b44cab247d687d6860e244460fd~mv2_d_1231_1231_s_2.jpeg
Dmitry Ablogin

Dmitrij Ablogin anses som en af ​​nutidens mest prominente og innovative pianister.

Han studerede hos Vladimir Tropp på Gnessin-academiet i Moskva, hvorfra han dimitterede med udmærkelse i 2012.  

Dmitrij er vinderen af ​​den 1. internationale Chopin-konkurrence på periodeinstrumenter i Warszawa (2018), og har vundet adskillelige priser i klaverkonkurrencer, herunder Nikolaj Rubinstein i Paris, Vera Lotar-Sjevtjenko i Novosibirsk, German Piano Open i Hannover og Musica Antiqua i Brugge.

I oktober 2021 vandt Dmitrij den 10. International German Piano Award.

mathias_beyer-karlshoej.jpeg
Mathias Beyer-Karlshøj

I 1995/96 blev ensemblet "Quartet-in-residence" på Tanglewood Music Festival (USA), hvilket har haft en vigtig indflydelse på ensemblets udvikling.

Ud over Mathias’ intensive arbejde i kvartetten har Mathias arbejdet i forskellige kammermusikformationer, især klavertrio, blandt andet med Nikolaj Znaider og Saleem Ashkar og siden 2000 med sine kolleger fra Johannes-Kreisler-Trio.

I 2018 grundlagde han og Peter Stevnhoved HICSUM, Herlufsholm internationale kammermusikfestival, ved Næstved. Siden 2020 har Mathias været engageret som solocellist hos Sjællands Symfoniorkester.

NiklasWalentin_04.jpg
Niklas Walentin

Niklas Walentin, dansk/schweizisk, født i 1994, er internationalt efterspurgt for sine præstationer som solist og kammermusiker, og sit arbejde som underviser ved masterclasses. Han arbejder også som kunstnerisk leder for flere internationale koncertserier og festivaler.

Som solist optræder han ofte med dirigenter som Mario Venzago, Marc Soustro, Henrik Schäfer og Jean Thorell. Han giver koncerter i berømte koncertsale som Mariinsky Theatre og Philharmonia i St. Petersborg, Carnegie Hall i New York, The Phillips Collection i Washington og Verbier Festival i Schweiz.

Niklas er også medlem i det prisvindende ensemble Trio Vitruvi, som er skaberen af den Reumert-vindende 'Kammerballetten'.