Skærmbillede 2022-03-07 kl. 10.10.27.png

program

3. koncert på Møn Sommerkoncert omhandler Sergej Tanejev - pianist, komponist, forfatter, professor - og en af Ruslands mest prominente musikpersonligheder.

Ud over at være en eminent pianist, var han en helt særlig komponist og var en af de få, der kunne mestre den matematiske opbygning af musik uden at miste følelser og gå på kompromis med naturlig skønhed. 

Da hans nære ven Tjajkovskij trak sig tilbage fra konservatoriet i Moskva, tog Tanejev over og påvirkede den næste generation af komponister - heriblandt Rachmaninov og Skrjabin som hver især gjorde brug af deres læres viden på vidt kontrasterende vis.

Sergei Rachmaninov

Trio élégiaque No. 1, g-mol for klavertrio 

Piotr I. Tchaikovsky 

Fra “Årstiderne” op. 37b:

- October: Autumn Song

- April: April: Snowdrop
 

Nikolai Medtner

Fra “Forgotten Melodies”

Sonata Reminiscenza op. 38 No. 1

Sergej Rachmaninov

Fra sonate for cello og klaver

"Andante"

pause

Sergei Taneyev

Klaverkvartet, E-dur, op. 20

kunstnere

field4.jpg
Geneviève Strosser

Geneviève Strosser studerede hos Claude Ducrocq i Strasbourg, Serge Collot og Jean Sulem i Paris og havde lektioner hos Jurij Basjmet, Franco Donatoni og György Kurtág. Hun kan jævnligt høres på Festwochen i Salzburg og Berlin, Ars Musica og Wien Modern.

Geneviève Strosser har en stærk tilknytning til samtidsmusik. Hun var medlem af Ensemble Intercontemporain, Klangforum Wien og Contrechamps. Komponister som Stefano Gervasoni og Hugues Dufourt dedikerede solokoncerter til hende. I 2011 udgav hun en cd med soloværker af Holliger, Ligeti, Donatoni, Lachenmann og Scelsi.

 

Hun underviser desuden i strygekvartetter på Trinity College of Music i London og bratsch på Musikhochschule Basel.

04d9aa_d9f38b44cab247d687d6860e244460fd~mv2_d_1231_1231_s_2.jpeg
Dmitry Ablogin

Dmitry Ablogin anses som en af ​​nutidens mest innovative pianister. Han studerede hos Vladimir Tropp på Gnessin Academy i Moskva, hvorfra han dimitterede med udmærkelse i 2012.  

Prisvinder af den 1. internationale Chopin-konkurrence på periodeinstrumenter i Warszawa (2018) og vinder af adskillige priser ved klaverkonkurrencer, herunder Nikolai Rubinstein i Paris, Vera Lotar-Shevchenko i Novosibirsk, German Piano Open i Hannover og Musica Antiqua i Brugge.

 

Dmitri nderviser han i klaver og fortepiano på Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Frankfurt.

 

I oktober 2021 vandt Dmitry den 10. International German Piano Award og fik sin debut ved Alte Oper Frankfurt med klaverkoncert nr. 4 af Ludwig van Beethoven.

mathias_beyer-karlshoej.jpeg
Mathias Beyer-Karlshøj

I 1995/96 blev ensemblet "Quartet-in-residence" på Tanglewood Music Festival (USA), hvilket har haft en vigtig indflydelse på ensemblets udvikling.

Ud over Mathias’ intensive arbejde i kvartetten har Mathias arbejdet i forskellige kammermusikformationer, især klavertrio, blandt andet med Nikolaj Znaider og Saleem Ashkar og siden 2000 med sine kolleger fra Johannes-Kreisler-Trio.

I 2018 grundlagde han og Peter Stevnhoved HICSUM, Herlufsholm internationale kammermusikfestival, ved Næstved. Siden 2020 har Mathias været engageret som solocellist hos Sjællands Symfoniorkester.

NiklasWalentin_04.jpg
Niklas Walentin

Niklas Walentin, dansk/schweizisk, født i 1994, er internationalt efterspurgt for sine præstationer som solist og kammermusiker, og sit arbejde som underviser ved masterclasses. Han arbejder også som kunstnerisk leder for flere internationale koncertserier og festivaler.

Som solist optræder han ofte med dirigenter som Mario Venzago, Marc Soustro, Henrik Schäfer og Jean Thorell. Han giver koncerter i berømte koncertsale som Mariinsky Theatre og Philharmonia i St. Petersborg, Carnegie Hall i New York, The Phillips Collection i Washington og Verbier Festival i Schweiz.

Niklas er også medlem i det prisvindende ensemble Trio Vitruvi, som er skaberen af den Reumert-vindende 'Kammerballetten'.