top of page

Unge mestre 1

18. Juli | Kl. 19.30

Møn Sommerkoncert’s 6. Udgave starter med koncertserien 
"Unge Mestre" hvor de deltagende musikere i festivalens "Masterclass & Festival Ensemble" præsenterer et særligt udvalgt solo repertoire i samspil med pianist Joanna Zathey.

Unge musikere fra hele verden kommer til Møn for at arbejde dedikeret med klassisk musik i et intim samarbejde gennem kammermusik.

Hver især er de overbevisende instrumentalister og deres musikerskab skal både nydes i koncerterne med Festival Ensemblet og når de står frem solistisk ved disse koncerterne på serien "Unge mestre".

Program

 

Johannes Brahms (1833-1897)

Sonate for violin og klaver nr. 3, d-mol, opus 108

Adagio

Un poco presto e con sentimento

Presto agitato

 

Sergej Rachmaninov (1873-1943)

Sonate for violoncel og klaver, g-mol, opus 19

Andante

 

Bohuslav Martinů (1890-1959)

Variationer for violoncel og klaver over et tema af Rossini,

H 290

 

Charles Griffes (1884-1920)

Poem (1918)

arr. for fløjte og klaver

 

Rhonda Larson

Be still my soul for fløjte

 

Ignacy Jan Paderewski (1860-1941)

Sonate for violin og klaver, a-mol, opus 13

Allegro con fantasia

Intermezzo. Andantino

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Suite for violoncel nr. 6, D-dur, BWV 1012

Prelude

 

Robert Schumann (1810-1856)

Fantasistykker for klarinet og klaver, opus 73

arr. for violoncel og klaver

Zart und mit Ausdruck (Tender and with expression)

Lebhaft, leicht (Lively, light)

Rasch und mit Feuer (Quick and with fire)

kunstnere

Møn-04.08.2022-27 kopi.jpg
Møn Festival Ensemble

David Moosmann (violin) afsluttede sin bacheloruddannelse hos prof. Heime Müller ved Musikhochschule Lübeck. I øjeblikket er han i gang med sin kandidatuddannelse hos prof. Thomas Reif ved Universität Mozarteum Salzburg. David var koncertmester i "Junge Deutsche Philharmonie" og spillede koncerter sammen med Nicolas Altstaedt i Elbphilharmonie, Berliner Philharmonie og Dresdner Philharmonie. Som solist spillede han med Sønderjyllands Symfoniorkester, Kammerphilharmonie Rhein-Erft og Symphonic Youngsters Flensburg. På nuværende tidspunkt er David akademist hos "Bayerische Staatsoper" i München og spiller i "Bayerisches Staatsorchester".

Sebastian Pilz (violoncel) er født den 31. juli 1999 i München og fik sin første undervisning, da han var fem år gammel. I de følgende år var han elev af Manuel von der Nahmer, Ilia Yourivich Laporev, Aleksandr Khramouchin og professor Justus Grimm. Sebastian studerer i øjeblikket i klassen hos professor Mathias Johansen (Feldkirch, Østrig). Som medlem af ODEON Youth Symphony Orchestra (sponsororkester for Münchens filharmoniske orkester) turnerede han i Europa og Kina. Han spiller på et instrument af den franske violinbygger Christian Bayon.

Kristín Ýr Jónsdóttir (fløjte) studerer sin kandidat på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Alena Walentin. Hun har optrådt som solist med Islands Symfoniorkester og har deltaget i forskellige konkurrencer, både som solist og kammermusiker. Hendes træblæserkvintet Vindtro vandt førsteprisen i The Nordic Wind Chamber Music Competition i 2021 og blev udvalgt til P2 Chamber Music Competition i 2022. Kristín er jævnligt vikar i forskellige orkestre i Danmark og Island, bl.a. i Danmarks Underholdningsorkester, Copenhagen Philharmonic og Islands Symfoniorkester.

Maja Majkowska (violin) blev født i 2004. Hun begyndte at spille violin, da hun var 7 år gammel. Hun har vundet mange konkurrencer i hele verden: USA, Italien, Storbritannien, Frankrig og Østrig. De seneste priser modtog hun i II Kyoto International Music Competition - andenpræmien og North American Virtuoso International Music Competition - platinprisen. Hun har deltaget i workshops med de mest erfarne kunstnere. I 2023 afsluttede Maja musikgymnasiet i Wroclaw med en æresbevisning.

Theresa Laun (violoncel) begyndte at spille som 5-årig og studerer i øjeblikket hos Reinhard Latzko i Wien. Hun har vundet både den nationale konkurrence "prima la musica" og "musica juventutis", hvilket har ført til flere optrædener bl.a. i Wiener Konzerthaus og Wiener Musikverein, Mozarthaus, Biennale Horn. Theresa er medlem af cellokvartetten "Die Kolophonistinnen". Med sit ensemble har hun indspillet cd'en "Heldinnenleben", vundet BePhilharmonic-konkurrencen i Wien og fået en andenplads ved Fanny-Mendelssohn Förderpreis. Theresa har turneret i Chile og spillet på mange af Østrigs vigtigste koncertsteder og i sale som Wiener Konzerthaus, Wiener Musikverein og Musikverein Graz.

DSCF9095.jpg
Joanna Zathey

Joanna Zathey er som pianist ikke kun efterspurgt internationalt som akkompagnatør men også for sin erfaring som underviser og rådgiver i kammermusik. 

 

Efter studier som solist med Grzegorz Kurzyński og som kammermusiker med Prof. Dora Schwarzbergs har hun udmærket sig ved internationalle konkurrencer i begge aspekter.

 

Hun er officiel akkompagnatør ved mange af de største konkurrencer i Europa har modtaget mere end 70 ærespriser som akkompagnatør.

 

Siden 2011 har hun dannet fast duo med violinist Jaroslaw Nadrzycki hvor de senest har indspillet sonater af Brahms for Orphée Classics.

vordingborg_logo_cmyk.png

Hovedsponsorer:

Møn Sommerkoncert's "Masterclass & Festival Ensemble" er sponsoret af Vordingborg Kommune og Jargar Strings.

bottom of page